Foto: Twitter

PLENKOVIĆ OTKRIO TKO MIJENJA PULJAŠIĆA: Što se tiče Žinića, govori: ’Ovo je kao pitanje obnove, imali smo medijsku histeriju’

Autor: Matea Vidić

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a premijer Andrej Plenković otkrio je kako će u Saboru, državni tajnik Nikola Mažar zamijeniti Darka Puljašića, gradonačelnika Požege.

“Mislim da će mu saborsko mjesto biti jako dobro i korisno”, istaknuo je.

Na svim Twitter profilu, Plenković je naveo kako se na sjednici raspravljalo o aktivnostima za pomoć nakon razornih potresa, prijedlogu zakonskog rješenja za obnovu, ali i o nastavku trenda smanjenja broja novozaraženih u borbi protiv koronavirusa. Na dnevni red došla je i distribucija cjepiva.

Dakako, kao tema pojavio se i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

“Žinić je bio na sastanku. Tražio sam ga da pojasnio sve ove navode i okolnosti vezane za njega. On nam je pojasnio kako to izgleda iz njegovog kuta. Zatražili smo sve informacije od nadležnih tijela kako bismo u sljedećih nekoliko dana mogli zauzeti politički stav. U ovom trenutku ima previše nekih detalja za koje nismo do kraja sigurni, kad to pouzdano budemo znali onda ćemo o toj temi raspraviti”, govori premijer pa dodaje: “Ovo je kao i pitanje obnove – imali smo medijsku histeriju kada su valjda sve kuće koje je razorio potres 6,2 bile kuće koje su obnavljane u obnovi, sad shvaćamo da je puno manji broj takvih objekata. Ako želite samo iz tog iskustva, provjerit ćemo sve navode”, zaključio je.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.