Flickr

PLENKOVIĆ O IZJAVI ZASTUPNIKA GRMOJE: ‘Ja sam ga išao pitati na koga je on to mislio’

Autor: dnevno.hr

Plenković je komentirao današnju situaciju u sabornici:

“Dio zastupnika, a tu mislim na zastupnike Mosta, unose teme koje nisu dio Izvješća o sastancima Europskog vijeća i govor mržnje. I danas najteže klevetničke optužbe Grmoje prema potpredsjednici Vlade i ministrici vanjskih poslova, i nakon toga meni za veleizdaju. Kad netko u Saboru kaže da sustavno radite za interese druge države, u ovom slučaju Srbije, to je nedopustivo. S ovime je prijeđena granica onoga što je normalno u Hrvatskom saboru ” rekao je Plenković.

Za Grmojinu izjavu rekao je: “Ja sam ga išao pitati na koga je on to mislio, ali je izašao iz Sabora”, dodavši da nekoliko zastupnika Mosta iznosi brojne uvrede, difamacije i klevete u Saboru. “Nema potrebe za repeticiju zahtjeva za dijalogom”.

Komentirao je i ispad ministra obrane, Damira Krstičevića, koji je na pod bacio maketu aviona koju mu je donio SDP-ov Franko Vidović.

“Imamo u današnje vrijeme društvenih mreža, interneta, jedan broj zastupnika koji koriste različite kreativne metode da pokažu biračkom tijelu da postoje. Nosile su se majice, donosili papiri, makete. Ja sam primio maketu, doduše F-14, a ne F-16, dakle nisu uspjeli ni kupiti avion o kojem se radilo. Mislio sam da je to za moga sina od četiri godine, ali se koristi ljepilo i modelarstvo, a to je za djecu od deset godina”

Premijer je komentirao i čitavo uzburkano prijepodne u Saboru:

“Dobro je da imamo i dinamičnije i živahnije tonove, ali ovakve vrste klevetničkih izjava ne mogu proći, ja neću dopustiti da nas u HDZ-u i Vladi netko, uz sve što radimo, brojne aktivnosti Republici Hrvatsokj u interesu ljudi u Hrvatskoj i u interesu suživota, ja sam mu (Grmoji, op. a.) rekao da svojim nastupima on pokreće spiralu govora mržnje.Ja to dopustiti neću, a da pritom mene, koji činim sve da smirujem tenzije, u bilo kojem smislu optuži za veleizdaju, to ne dolazi u obzir. To nije normalno i ja to neću dopustiti. To je to, to vam je Most, vidite tko su i što su”.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.