fbpx
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

PLENKOVIĆ NAPRAVIO PRESEDAN! ‘Moram to reći…’ Pred novinarima pročitao neočekivanu SMS poruku: ‘Volio bih da popijemo kavu i porazgovaramo oko obuke vojnika’

Autor: Dnevno.hr

Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković nakon koalicijskog sastanka izašao je pred novinare gdje je komentirao zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor, ali i druge društveno-političke teme.

“Ovo je ta velika godina isporuke. Pelješki most, povezivanje teritorija, uvođenje eura, a sada i Schengen”, rekao je. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u procesu. Kazao je da je Slovenija uložila izjavu u kojoj je podsjetila na arbitražu te da je Hrvatska izjavom odgovorila.

“Zahvaljujemo Sloveniji na potpori. To je najbitnije”, rekao je.


Puca od ponosa

“Bilo je danas niz specifičnosti. No ono što je danas bilo jasno, a to je da niti jedna država nije imala nikakvih rezervi prema Hrvatskoj. Odradili smo posao prije. Diskretno, sustavno”, kaže Plenković. Hrvatska ulazi na temelju svojih postignuća, svojih napora, ali podupire ulazak Rumunjske i Hrvatske.

“Ono što je najvažnije, i euro i Schengen su najopipljiviji za građane”, rekao je Plenković.

Komentirao je izjavu saborskog zastupnika Darija Zurovca (Fokus) o obuci ukrajinskih vojnika. Zurovec je tako izjavio kako je bilo “poziva i određenih pritisaka, kao i prijetnji institucijama i inspekcijama.” Premijer je odgovarao i na pitanje boji li se da neće uspjeti skupiti 11 glas.

“Ja mislim da bi se trebali bojati oni koji ne budu za sudjelovanje misiji vojne pomoći Ukrajini. To će biti njihov pečat dugoročno. Što se tiče gospodina Zurovca. To moram reagirati. Koliko ja shvaćam, on kaže da je na njega netko radio pritisak. Ako je tako, onda ja imam veliki komunikacijski upit u to što on percipira kao pritisak. On je meni poslao poruku prije par dana. Ovo je malo indiskretno. Ali moram to reći da otklonimo te teme jer mi ide jako na živce da se tako nešto stvara u prostoru kao da je HDZ nekakav bully. Ja sad citiram, on će mi oprostiti indiskreciju. Mislim da je dobro da ovo kažem radi transparentnosti”, rekao je premijer i krenuo čitati poruku:

“Kaže ‘Poštovanje, volio bih ako je moguće da popijemo kavu i konkretno porazgovaramo oko obuke vojnika slijedeći tjedan’, pročitao je Plenković dio poruke.

“Politička odgovornost neće biti na onome tko je glasao ‘za’, nego na onima koji će glasati za ‘ne’. Oni će s tim živjeti 150 godina. Mi ne tražimo 101 glas, mi garantiramo za 77”, opisao je Plenković.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.