Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

PLENKOVIĆ KREĆE U NOVI OKRŠAJ! Dokusurit će kapitalca koji je već na koljenima

Autor: Iva Međugorac

Sada treba iskoristiti priliku, tim riječima u vladajućoj stranci komentiraju HDZ-ov rezultat parlamentarnih izbora u Zagrebu referirajući se pritom na odnose sa gradonačelnikom Milanom Bandićem.

”Nema vremena za čekanje, onaj tko želi srušiti Bandića već se mora primiti posla i početi razmišljati o lokalnim izborima koji nisu daleko.

Oni se naime održavaju na proljeće iduće godine, i to je za Plenkovića jedan od najvažnijih ciljeva, HDZ želi preuzeti vlast u Zagrebu i svrgnuti Bandića, koji nikada nije ovako loše stajao u svojem gradu”, objašnjava naš sugovornik iz HDZ-a dodajući da im vjetar u leđa daje rezultat kojega je njihova stranka postigla u zagrebačkim izbornim jedinicama.

”Još je prerano govoriti o imenima, no mislim da bi Vili Beroš za rušenje Bandića ipak bio promašen. Treba nam neko novo, mlado, svježe i drugačije lice možda čak i netko nestranački, ali sposoban, jer zapravo nije Bandić tu više konkurencija. Konkurente predstavlja ekipa iz plaftorme Možemo pa nam treba netko tko njima može parirati”, smatra naš sugovornik .

Podsjeća da Bandić na nacionalnim izborima nije osvojio niti jedan mandat što je pokazatelj potpunog kraha njegove politike. ”Naravno da Bandića u Zagrebu ne treba otpisati, ne mogu se uspoređivati lokalni, i parlamentarni izbori, ali situaciju svakako treba iskoristiti. Zagrebački ogranak stranke je potrebno regenerirati i osvježiti, raskinuti svu suradnju s Bandićem, i nakon toga krenuti u intenzivnu kampanju”, zaključuje naš sugovornik te napominje da i sam Plenković o tome više nego ozbiljno promišlja.

Premijer Andrej Plenković: Izbori su iza nas, Sabor će raditi i ljeti!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.