Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

PLENKOVIĆ JE U ZAGREBU NAPRAVIO JEDNU STRATEŠKU GREŠKU! Tko je čovjek kojeg se nije smio odreći?

Autor: Iva Međugorac

”Rezultati su dobri, pobjednički”, poručio je u u nedjelju nakon prvog kruga lokalnih izbora premijer Andrej Plenković.

Premda HDZ doista jest osvojio dobar dio županija, manjih gradova i općina Plenkovićevi kritičari u vladajućoj stranci rezultat prvog kruga izbora ne smatraju pobjedničkim. Trn u oku im je prije svega Zagreb gdje u drugi krug izbora s Tomislavom Tomaševićem ulazi Miroslav Škoro. Kandidat HDZ-a našao se tek na četvrtoj poziciji, a u stranci smijurijom smatraju Plenkovićeve teze o tome kako je Davor Filipović ostvario bolji rezultat no što su ga osvajali HDZ-ovi kandidati na prošlim izborima.

”To su ludosti, pa mi na ranijim izborima nismo ni imali kampanje, radili smo za Bandića, na ovim smo izborima u Zagrebu doživjeli debakl i to se treba jasno i glasno reći. Mi smo na parlamentarnim izborima osvojili Zagreb i tu prvu jedinicu. Onda su došli unutarstranački izbori zagrebačku organizaciju preuzeo je Plenkovićev kadar vođen Mislavom Hermanom, u stranu je maknut Andrija Mikulić koji je na parlamentarnim izborima odradio lavovski posao i mobilizirao članstvo i u prvoj i u drugoj jedinici, to Herman nije bio u stanju provesti i zato danas jesmo tu gdje jesmo. Gledamo u leđa lijevici i zadovoljavamo se slomom SDP-a kao da je to ikome više bitno, vidite da i mi, i SDP imamo istog neprijatelja – Možemo koji ima daleko veće ambicije od ovih zagrebačkih”, kaže naš sugovornik iz zagrebačke organizacije stranke koji smatra da je Plenković odmah nakon parlamentarnih izbora trebao krenuti u borbu za Zagreb.

”Morali smo zadržati taj naš uzlet i uzlazni trend, trebali smo se već tada maknuti od Bandića, mi smo na to upozoravali. Ali Plenković vam je i sada u kampanji telefonirao s Pavičić Vukičević, s Vandželićem se posvađao radi Bandića taktički je po prvi put podbacio, ovo što vidite je ”njegov uspjeh” i rezultat Plenkovićeva pomlađivanja stranke”, smatra naš sugovornik te podsjeća kako ni u Gradskoj skupštini situacija nije bajna. ”Plenković se time hvali, a osvojili smo gotovo istovjetan broj mandata kao Domovinski pokret Miroslava Škore. Mi smo u Škori u Zagrebu dobili ozbiljnu, desnu konkurenciju, ali to su sve naši ljudi, Plenković je sada trebao smiriti tenzije, ne treba izlijetati s potporom, ali morao bi barem zagrebački HDZ ili Filipović izaći i podržati Škoru”, zaključuje naš sugovornik.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.