Foto: Darko Tomas / CROPIX

PLENKOVIĆ IZ MOSTARA PORUČIO BOŠNJACIMA: ‘Njihove reakcije su dosta razotkrivajuće. To po meni dosta govori’

Autor: Dnevno.hr

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je iz Mostara, gdje je održao zajedničku konferenciju za medije s Draganom Čovićem, da su “dosta “razotkrivajuće reakcije stranaka”, posebno iz bošnjačkog djela, na inicijativu visokog predstavnika Christiana Schmidta.

“To po meni dosta govori. Mi smatramo da je, prema onome što znamo, smjer koji je naumio zauzeti dobar i koristan za BiH. Dobar i koristan i prilično uravnotežen prijedlog koji vodi računa o svim konstitutivnim narodima i građanima BiH. Jedan takav potez bi vodio ka kvalitetnim funkcioniranju i formiranju izvršne vlasti nakon izbora”, rekao je.

Kad je riječ o odnosima s BiH, Plenković je naglasio kako je Hrvatska gaji prijateljske odnose sa svojim susjedima. “Došli smo kao prijatelji BiH, koji vodimo brigu o BiH, dogovarali smo danas daljnje korake suradnje. Mi smo izrazito vezane dvije susjedne zemlje i želimo im pomoći na putu u EU. Zalažemo se da dobiju status kandidata, radili smo na tome da se kriteriji suze na one ključne, vjerujem da su to svi u BiH prepoznali”, poručio je.

Milanovićeva aktivnost je dominantno štetna

Naravno, nije mogao izbjeći ni pitanja o Zoranu Milanoviću koji je njegov posjet BiH ocijenio PR-om.

“Ako je ovo PR, što su njegovi boravci u BiH. Ako je ovo PR, da ostane most na Svilaju, Gradišci, da hrvatske tvrtke ulažu u BiH i otvaraju radne mjesta, je li to PR? Mogao sam ne doći. Te njegove floskule su štetne. Njegova aktivnost je dominantno štetna. Ako je tko u stanju mjesecima vrijeđati visokog predstavnika, onda ne želi dobro Hrvatima u BiH “, rekao je premijer.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.