Foto: Goran Mehkek / CROPIX

PLENKOVIĆ IMA NOVU POSEBNU SAVJETNICU: Kći legendarnog producenta ušla u premijerov tim

Autor: Dnevno.hr

Sara Lustig, kći pokojnog hrvatskog producenta Branka Lustiga, nedavno je imenovana kao posebna savjetnica premijera Andreja Plenkovića za pitanja Holokausta, suzbijanje antisemitizma i odnose sa židovskim zajednicama.

Kako doznaje Jutarnji list, Lustig prima mjesečni honoran od 8000 kuna neto.

Premijer tako ima sedam posebnih savjetnika. Uz Lustig,  tu su i posebni savjetnici Ivana Vukov, za unapređenje javnih politika, Robert Kopal za nacionalnu sigurnost, te Damir Krstičević za poslove obrane, a oni primaju 9000 kuna.

Bez naknade su posebni savjetnici Zvonimir Savić, za ekonomska pitanja, Zvonko Kusić za društvena pitanja, te Mate Granić za vanjsku politiku.

Sara Lustig politička je konzultantica i pravnica, školovana u New Yorku i Londonu. Skoro četiri godine radila je kao savjetnica u kabinetu tadašnje ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić.

2015. postaje savjetnica šefu kabineta tadašnje predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, a potom 2016. prelazi u Ured vijeća za nacionalnu sigurnost.

U listopadu prošle godine ponovno se vraća u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova kao posebna savjetnica ministra Gordana Grlića Radmana za pitanja Holokausta, te je imenovana zamjenicom šefa hrvatske delegacije u IHRA-i, Međunarodnom savezu za sjećanje na Holokaust, nakon što je 2020. odlučeno da će upravo Hrvatska 2023. preuzeti predsjedanje IHRA-om.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.