Patrik Macek/PIXSELL

PLENKOVIĆ BELJAKU: ‘Kud baš vi, gospodine Beljak, o temama kaznenih djela i uzničkih refleksija’

Autor: Hina

Čelnik HSS-a Krešo Beljak upitao je u srijedu na saborskom ‘aktualcu’ premijera Andreja Plenkovića kako se osjećao „u društvu stvoritelja i kreatora privatizacijske pljačke HDZ-a u 90-tim, na promociji uzničkih memoara njegove donedavne zamjenice Martine Dalić”, na što je prozvani Plenković odgovorio protupitanjem: „Gdje baš vi o temamama kaznenih djela i uzničkih refleksija”.

“Politička funkcija vam, vidi se, dobro stoji. Za razliku od većine ostalih političara koji su iz dana u dan sve stariji, vama funkcija godi i sve ste mlađi! No, kako ste se osjećali kao osoba koja ni ideološki ni tehničke veze s HDZ-om do 2011. nije imala u društvu stvoritelja, kreatora privatizacijske pljačke HDZ-a u 90-tim, na promociji uzničkih memoara vaše donedavne zamjenice Martine Dalić”, pitao je Beljak Plenkovića na ‘aktualcu’.

Prozvani Plenković mu je zahvalio na komplimentu, ali i ironično uzvratio: „Kud baš vi, gospodine Beljak, o temama kaznenih djela i uzničkih refleksija”.

Poručio mu je i da na „vrlo bezobrazan način” aludira na rad cijele vlade kada je riječ o rješavanju najveće sistemske krize, krize u sustavu Agrokora.

“Kud ste vi odveli HSS? Lijevo, desno, gore, dolje, u centar, zelene, u Amsterdam. Meni je žao jednog lijepog partnera među ‘pučanima’ kojeg ste transformirali do neprepoznatljivosti”, rekao je Plenković Beljaku.

Čelnik HSS-a ustvrdio je kako je premijer nervozan i odgovara na iritantan i bezobrazan način.

“Vi spominjete HSS, vi ste predsjednik HDZ-a koji je još uvijek dužan 700.000 kuna HSS-u, tom vašem dragome nekadašnjem partneru koji više nikada neće dići ruku ni za jednu stvar koju HDZ kao stranka, kojoj vi ne pripadate, zagovara”, poručio je Beljak.




Za sebe je rekao da je, “kakav god bio, 1991. prekinuo studij i sa 20 godina otišao u rat”.

”Gdje ste vi bili, jeste li uzeli pušku i išli braniti domovinu poput Milijana Brkića i mene? Niste, ali znate biti bezobrazni! U HDZ vas je učlanila gospođa Jadranka Kosor, a prije toga niste ni ideološki ni tehnički pripadali HDZ-u”, nabrajao je vidno uzrujan Beljak.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.