fbpx
Photo: Borna Filic/PIXSELL

PLAĆA 6000 KUNA: Kći Borasova savjetnika Jakova Sedlara dobila posao na dosad nepostojećem radnom mjestu na Likovnoj akademiji

Autor: D. M.

Kći poznatoga redatelja Jakova Sedlara, inače savjetnika rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa, dobila je posao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, doznaje Jutarnji.

Na natječaj za radno mjesto “stručnog savjetnika/savjetnice za odnose s javnošću”, koje donosi plaću od 6000 kuna, prijavilo se 37 kandidata, od kojih 19 s potpunom dokumentacijom.

Izabrana je Emili Ema Sedlar, dosadašnja zaposlenicu Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Budući da je riječ o kćeri redatelja Jakova Sedlara, koji je ujedno savjetnik za kulturu rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa, postavlja se pitanje je li riječ o školskom primjeru sukoba interesa i nepotizma. “Kako je moguće da kći savjetnika trenutnog rektora dobiva poslove na Sveučilištu kao da je riječ o privatnom poduzeću”, pita prijavitelj slučaja.


Dekan ALU-a Tomislav Buntak potvrdio je da je njihova buduća kolegica kći Jakova Sedlara, a odabrana je jer je, kaže Buntak, bila najbolja među 20-ak kandidata.

“Imali smo dvije razine ispitivanja, s obzirom na velik broj ljudi. Prvo je bio pismeni ispit, s četiri pitanja plus prijevod na engleski, a nakon toga suzili smo izbor na šest kandidata, pozvanih na usmeni razgovor. Emili Ema Sedlar bila je među troje najboljih kandidata na pismenom testiranju, a na usmenom razgovoru pokazala se kao najbolja. Imali smo dvije komisije, jednu za pismeni, drugu za usmeni”, rekao je Buntak i dodao da su paralelno raspisali još dva natječaja za druge poslove.

“Ja mislim da to što je Sedlarova kći nije nepotizam. Kolegica je već radila na Sveučilištu, zbog čega ima određeno iskustvo. Uz to, otvaranjem ovoga radnoga mjesta oslobađa se drugo i ne možemo reći da neće biti prilike za nekoga tko se želi zaposliti na TTF-u. Ne bi li bilo nelagodno, ako je netko najbolji kandidat, ne primiti ga samo zbog toga jer je u rodbinskoj vezi s nekim drugim. Nemamo nikakve veze s Jakovom Sedlarom jer ne radi s nama”, zaključuje dekan Buntak.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.