PJEVAČ PEDOFIL NA SUDU: Terete ga za čak 10 kaznenih djela, a on se brani neubrojivošću

Autor: Dnevno

Na Općinskom sudu u Varaždinu i dalje je u tijeku suđenje pjevaču Josipu Kataleniću (37), za kaznena djela iz domene spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece . Kako doznaje portal Varaždinski.hr, u ovom je trenutku određeno novo vještačenje oko njegove ubrojivosti, budući da se raniji vještaci nisu usuglasili u vezi toga pitanja.

Nekada popularnom pjevaču na teret se  stavlja čak desetak djela. Dvije su optužnice (varaždinska, vezana uz skidanje dječje pornografije) i čakovečka (vezana uz mamljenje djece zbog zadovoljavanja spolnih potreba) spojene i vode se kao jedan kazneni postupak. Katalenić je uhićen u svibnju 2015., i to dva puta u kratkom vremenu, a suđenje je počelo u studenom iduće godine.

Varaždinski.hr prenosi kako su na posljednjoj održanoj raspravi optužba i opunomoćenici oštećenika predložili čitanje materijalnih dokaza i iskaza svjedoka, no obrana se s time nije složila, već je zatražila izdvajanje određenih dokaza za koje su smatrali da su nezakoniti. Sud je rješenjem odbio izdvajanje tih dokaza, ali je strankama dao pravo na žalbu na rješenje. Sada se čeka vještački nalaz, a sljedeća rasprava zakazana je za 25. listopada. Suđenje je zatvoreno za javnost S obzirom na to da se postupak vodi zbog kaznenih djela počinjenih na štetu djece.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.