Pit ću hrvatsko ‘otrovno’ seljačko mlijeko, a vi gospodo iz Vlade pijte ‘zdravo’ uvozno!

Autor: dnevno.hr

Branko Hrg u ime HSS-a postavlja pitanje Vladi RH i resornom ministarstvu; Koliko se trajnog mlijeka muti od uvoznog mlijeka (posebno od mlijeka u prahu), a koliko od domaćeg mlijeka?

Nakon što je u Hrvatskoj došlo do povlačenja određenih vrsta mlijeka, o ovom se problemu priopćenjem oglasila i Hrvatska seljačka stranka. Njezin predsjednik Branko Hrg ističe kako je aktualno vodstvo Hrvatske države već previše "zamutilo" situaciju sa hrvatskim proizvođačima mlijeka i nanijelo im ogromne štete. Nedavnim izjavama uništava se i ono malo hrvatske proizvodnje mlijeka jer se optužuje sve hrvatske proizvođače.

Priopćenje donosimo u cijelosti:


Od Vlade nismo ni očekivali da će štititi domaće proizvođače! Kao što je i uobičajeno ova Vlada jedino zna udarati po hrvatskom seljaku. Upućeni govore da se trajno mlijeko većinom muti od uvoznog mlijeka, dovezenog u Hrvatsku bez kvalitetnih kontrola. Ali kod problema koji se pojavio sa otrovnim mlijekom, naravno da nije krivo uvozno mlijeko, nisu naravno krivi ni oni koji su ga uvezli. KRIVI SU HRVATSKI SELJACI, kažu iz Ministarstva koje treba brinuti o sektoru proizvodnje hrane. Ali ne kažu koja je to konkretna farma, nego okrivljuju sve proizvođače mlijeka.
HSS postavlja pitanje Vladi RH i resornom ministarstvu; Koliko se trajnog mlijeka muti od uvoznog mlijeka (posebno od mlijeka u prahu), a koliko od domaćeg mlijeka?
O kojoj se točno farmi u Hrvatskoj radi?
HSS smatra da je aktualno vodstvo Hrvatske države već previše "zamutilo" situaciju sa hrvatskim proizvođačima mlijeka i nanijelo im ogromne štete. Ovakvim izjavama uništava se i ono malo hrvatske proizvodnje mlijeka jer se optužuje sve hrvatske proizvođače. Razlog? Naravno, uništavanje domaćeg u korist uvoza i ekstremnih zarada prerađivača.
Stoga ponavljamo i prozivamo odgovorne u Vladi, odmah objavite tražene podatke!
Kao predsjednik HSS-a poručujem: više vjerujem hrvatskim proizvođačima nego prerađivačima i Vladi koja im pogoduje i zato ću piti hrvatsko "otrovno" seljačko mlijeko, a vi gospodo iz Vlade pijte "zdravo" uvozno!

Predsjednik HSS-a
Branko Hrg

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.