Foto: Ranko Suvar / CROPIX

PISMO ZADARSKOG POLICAJCA ĆE VAS RASPLAKATI: Što da je vaše dijete, ne daj Bože, silovano?

Autor: Dnevno

Sedmorica osumnjičenih za grupno silovanje 15-godišnjakinje iz okolice Zadra koje se, prema kaznenoj prijavi policije, odvijalo u više navrata tijekom godine dana, pušteni su da se brane sa slobode iako bi, prema navodima stručnjaka, mogli utjecati jedni na druge i dogovarati iskaze.

Odluku o puštanju na slobodu potpisao je sudac Županijskog suda u Zadru Ivan Marković. O cijelome se slučaju oglasio zadarski policajac koji je poslao pismo medijima.

“Djevojčica od tek 15 godina silovana je i ucijenjena, a sada, kada je sve prijavljeno i otkriveno, sredina u kojoj živi je ponižava. Na njoj su se godinu dana seksualno iživljavali i to smo u istrazi dokazali, jer ona je nakon što je i prvi put na silu prisiljena na radnju izjednačenu sa silovanjem, bila ucjenjivana navodnom snimkom s mobitela i sve je počinila u strahu. Pa to je bilo dijete od 15 godina.

Da ne bi objavili snimke, tražili su od nje nove usluge, a onda bi opet prijetili novom snimkom. I kada je nakon sedam takvih radnji i iživljavanja zaprijetila policijom, bivši dečko istukao ju je i zaprijetio da će je ubiti. Iz straha ni onda nije išla u policiju, nego je tek nakon devijantnog ponašanja sve rekla psihologinji, oni centru, centar nama, a mi smo ih priveli. Pet mlađih punoljetnika i dva maloljetnika. I onda ih sudac pusti…

Pazite, pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane približavanja, a ona uopće nije ispitana, kao i još neki svjedoci čiji nam roditelji sada tvrde kako ne žele sudjelovati u tome, a pogotovo nakon što su osumnjičeni za silovanje i bludne radnje pušteni, što im je valjda signal da je ona, kako čitamo na društvenim mrežama, valjda sama kriva. Nije kriva i svatko bi se trebao zamisliti nad time da je, ne daj Bože, njegovo dijete u pitanju…”

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.