Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Petrov: Način na koji je prva osoba u našoj sigurnosnoj službi završila ‘na ulici’ je zabrinjavajući

Autor: Dnevno

Čelnik Mosta Božo Petrov u petak je poručio da se treba izjasniti zbog čega je u veljači 2016. smijenjen čelnik SOA-e Dragan Lozančić na čemu je inzistirala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Komentirajući inzistiranje predsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost SDP-ovog Ranka Ostojića da DORH ispita predsjednice zbog njenih optužbi na račun Lozančića, Petrov je rekao da Državno odvjetništvo treba biti neovisno tijelo koje treba postupati u skladu sa svojim obvezama, dužnostima i pravilima pa se nada da će na takav način i postupiti, ne samo u tom slučaju, nego u apsolutno svakom slučaju.

“Što se tiče Dragana Lozančića i naše uloge u Vladi 2016., nisam ulazio u samu srž onoga oko čega su se prepirali i nisu se slagali. Mene je zabrinjavao način na koji je trebala završiti prva osoba u našoj sigurnosnoj službi, odnosno, na ulici, što je za mene neprihvatljivo. Za svaku uređenu, stabilnu, sigurnu zemlju je to neprihvatljivo“, rekao je Petrov.

“U srž sukoba predsjednice Grabar-Kitarović i Lozančića nisam ulazio, time se trebaju baviti osobe koje vode institucije – predsjednik Vlade, predsjednik države, uostalom, i DORH ako treba biti uključen, a ne ja. Ono oko čega se ja trebam brinuti je način na koji zemlja funkcionira ako sam potpredsjednik Vlade i to je moja dužnost. A država sigurno ne funkcionira normalno ako se prva osoba sigurnosne službe šalje na ulicu”, smatra Petrov.

Stvari se trebaju razjasniti i treba se znati što se dogodilo i tko je što radio ako želimo biti transparentni i pošteni, pogotovo ako je riječ o osobi koja će postati savjetnik predsjednika Republike, zaključio je.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.