Facebook / Igor Peternel

Peternel opet žestoko ismijao Mostovog Bulja zbog Hidroelektrane Peruća

Autor: dnevno.hr

Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, na Facebooku je u novoj objavi usporedio provedbu studije utjecaja na okoliš u Hrvatskoj i drugim zemljama te napisao kako je još jedan projekt ocijenjen štetnim i uništenim bez da se pitalo stručnjake, koji su ionako simbolično plaćeni za takve studije i projekte.

Objavu donosimo u cijelosti:

“Apropo jos jednog projekta koji je ulica ocijenila štetnim i uništila:
a) u civiliziranim zemljama stručnjaci uključeni u izradu studije procjene utjecaja na okoliš masno su plaćeni za svoj stručni rad i njihovo je mišljenje sveto pismo s kojim nitko normalan ne polemizira
b) u Hrvatskoj su ti strucnjaci simbolično plaćeni, tko zna kako selektirani, i jos ih se optuzuje da su korumpirani… jer eto..trebali bi raditi badava i odlučiti onako kako odgovara Bulju, svjetini i slicnim ekološkim ekspertima
c) u civiliziranim zemljama ulica ne odlučuje o energetskim projektima, ne žonglira se potpisima raznih stručnjaka jer u takvim zemljama ozbiljan strucnjak inikada sebi ne bi dozvolio da potpiše nešto o čemu nema pojma jer ne moze ni imati pojma o slučaju u kojem nije sudjelovao, kojim se nije bavio, gdje nije vidio mjerenja, brojeve, statističke i mehanističke modele itd.
d) u Hrvatskoj strucnjaci potpise daju bianco, na papire koje im ponude na potpis stranacki i ideološki prijatelji
Mi smo daleko od civilizirane zemlje, za nas je demokracija sinonim za anarhiju, kaos i jednastavno dokazujemo sami sebi da se projektno moglo graditi samo u komunizmu kada se razne Buljeve, Piršiće i slicne avanturiste nista nije pitalo, a niti je njima padalo napamet nesto pitati ili opstruirati.
Krško je najbolji dokaz!!! Da se gradilo u demokraciji , nikada se ne bi izgradilo!”, stoji u objavi.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.