Ivica Galovic/PIXSELL

PETERNEL BRANI MURGANIĆ OD ‘CRVENIH’? ‘ Drugovi Nadu nikako ne mogu probaviti, ali ni smijeniti!’

Autor: dnevno.hr

Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, na Facebooku je komentirao ministricu Nadu Murganić i njenu nesretnu izjavu ”Tako je u braku”.

Status prenosimo u cijelosi:

”Što je tako u braku? Da muž mlati ženu ili da se ljudi pomire makar to bilo i suludo? Prvo razjasnite i napišite točno sto je žena rekla, a onda udarajte! Nemojte izmišljati kontekst.  Potpuno sam siguran da nije rekla ono sto crveni mediji tvrde da je rekla. Jer retardirana nije. Drugovi Nadu nikako ne mogu probaviti, ali ni smijeniti”, piše Peternel.

Podsjetimo, bivša premijerka Jadranka Kosor također se osvrnula na izjavu ministrice  Murganić o slučaju supružnika Tomašević i njezinom objašnjenju problema zlostavljanja.

“To vam je tako u braku”! To vam je tako kad se rugate s Ustavom, Zakonom o suzbijanju diskriminacije, Zakonom o ravnopravnosti spolova, Konvencijom o ljudskim pravima i, naravno, Istanbulskom konvencijom. Zato žene trpe i šute jer je to “tako u braku”. 2018.RH”, napisala je Kosor kao reakciju na izjavu ministrice Murganić koja je rekla:

“To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila”.




MURGANIĆ ŽALI ZBOG IZJAVE O TOMAŠEVIĆEVIMA: ‘Uvijek sam imala nultu stopu tolerancije prema bilo kojem obliku nasilja’




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.