‘Peta kolona nastoji u svim porama razoriti hrvatsko društvo i nacionalni identitet’

Autor: hina

Hrvatski književnik, publicist, član HAZU-a i predsjednik Hrvatskog sabora kojim je imenovan 24. svibnja 1994., Mihanović je istaknuo kako je Tuđman najznačajnija povijesna ličnost 'čovjek koji je u srcu imao Hrvatsku i koji je ostvario svoj i vjekovni hrvatski san o samostalnoj i suverenoj Hrvatskoj'.

U Osijeku je večeras predstavljena knjiga “Tuđmanova baština” autora Nedjeljka Mihanovića, koji je na 655 stranica iznio svoja razmišljanja o životu i djelu prvoga hrvatskog predsjednika, koja su po njegovim riječima bazirana na argumentima i desetogodišnjoj suradnji s Franjom Tuđmanom.

Između ostalog hrvatski književnik, publicist, član HAZU-a i predsjednik Hrvatskog sabora kojim je imenovan 24. svibnja 1994., Mihanović je istaknuo kako je Tuđman najznačajnija povijesna ličnost “čovjek koji je u srcu imao Hrvatsku i koji je ostvario svoj i vjekovni hrvatski san o samostalnoj i suverenoj Hrvatskoj”.

U tome nije imao pomoć “ni većeg dijela svojih prvih suradnika”, rekao je Mihanović, dodavši kako je u knjizi ukazao na niz “osoba koje su odigrale negativnu ulogu od samog početka Tuđmanove ideje o slobodnoj i suverenoj državi”. Kao najveće probleme s kojima se susretao predsjednik Tuđman, a koji su i danas “jednako snažni odnose se na jugonostalgičare, komunistički mentalitet i petu kolonu”. Upravo ta “peta kolona nastoji u svim porama razoriti hrvatsko društvo i nacionalni identitet, a prisutni su čak i u nogometu, jer im je draži hrvatski poraz od pobjede”, ustvrdio je.

Kazao je da je o svemu što je napisao u knjizi, i o likovima koji su opisani kao negativne ličnosti, ima argumente zašto je to napisao.

Bio sam i ostajem član HDZ-a, kojega je osnovao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, rekao je, uz ostalo, Mihanović.

O knjizi su govorili i Ante Matić, nakladnik i Lujo Medvidović, književnik i osječki odvjetnik, koji su naglasili izuzetni značaj knjige za hrvatsku povijest.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.