Pet zaposlenika smješteno u pet kvadrata bivšeg WC-a

Autor: dnevno.hr

Tajnik Hrvatskog sabora Josip Sesar tereti pobunjene kolege zbog iznošenja svojih problema u medijima, za tešku povredu službene dužnosti i predlaže opomenu pred otkaz.

Gordan Tomljenović, saborski službenik, s kolegama se požalio medijima na neljudske uvjete u kojima mora raditi. Naime, njihov ured smješten je u prostoriju gdje se nekada nalazio WC.

Josip Sesar, tajnik Hrvatskog sabora, oštro ih je optužio pred Službenučkim sudom i traži pokretanje disciplinskog postupka. Tereti ih za tešku povredu službene dužnosti i predlaže se opomena pred otkaz.

Sindikat doznaje da je istovjetan proces pokrenut protiv još jednog od četvorice Tomeljenovićevih kolega, koji su se potužili na smrad fekalija i pomanjkanje prostora na radnom mjestu.

Tomljenović je, naime, sa svojim kolegama progovorio u emisiji Proces dana 7. prosinca 2009. godine i u Dnevniku HTV-a u prilogu pod nazivom “Saborske muke”. Zamjera mu se što je postupio suprotno etičkom kodeksu, te zbog iznošenja vlastitog nezadovoljstva oštetio ugled Sabora i pritom koristio tajne dokumente, odnosno unutarnji nacrt zgrade Hrvatskog sabora kao štićenog objekta.

Dok Tomljenović i kolege tvrde kako čekaju na premještaj četiri godine, Josip Sesar ističe da od 2006. nije zaprimio nikakav zahtijev.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.