Flickr

Perverzija! Prva rečenica Milanovićeve kampanje sve je otkrila! Poznati novinar ‘provalio’ ga u startu

Autor: Dnevno

Bivši premijer Zoran Milanović objavio je danas, kad HDZ slavi 30 godina od osnutka stranke, svoju kandidaturu za predsjedničke izbore.

Milanovićevu kandidaturu, nakon brojnih političara, na Facebooku je komentirao i novinar Romano Bolković. 

“Ovo će biti moguće najspektakularnija kampanja za PRH.

Odlični kandidati.

Milanović bi bio dobar predsjednik. Na stranu kakvi su bili rezultati njegove Vlade, ali ja mislim da bi Milanović bio odličan predsjednik.

No, slogan mi se ne sviđa nimalo.

Evo zašto: ako je to framing, ako se željelo od samoga početak karakter Zorana Milanovića uokviriti u značenjskom polju izrazite, snažne karakternosti, što je smisao ovoga slogana, onda se ipak moralo odvagnuti koliko će to štete donijeti kampanji, jer od trenutak objave kandidature sloganom se dakle sugerira da je karakter Zorana Milanovića njegova Ahilova peta: Ἔφη ὡς ἦθος ἀνθρώπῳ δαίμων. Čovjeku je karakter njegov usud.

I sad će se tijekom cijele kampanje upravo igrati na tu kartu: hoće li se isprovocirati Milanovića, što to uopće znači isprovocirati ga kad je već kazao: Sudite mi! Dakle, već je počelo.

Što to?

Pa perverzija kampanje.

Vidite, mi trebamo predsjednicu ili predsjednika koji bi se pozabavio ovom zemljom, a ne da se ova zemlja mora baviti bilo čijim karakterom.

Trebalo bi ostaviti na miru i Kolindu Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića i Miroslava Škoru, i pustiti ih da kažu što imaju, da čujemo što zaista nude, pa ako itko još uvijek misli da se išta dade u ovoj zemlji učiniti a da je se spasi od propasti, neka da glas onome tko ga je uvjerio da to može učiniti.

Imao je karakter i Franjo Tuđman. O, itekakav karakter je bio Stipe Mesić. Dakle, ostavimo se više samosvršnih igara mahera iz PR-agencija, i ako tkogod ima što pametno za kazati neka veli, a ako ne, neka zauvijek umukne”, napisao je.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.