fbpx
FOTO: MakeMake Pictures

Pernar žestoko o slanju vojnika u Afganistan: ‘Neka se protiv Talibana bore oni koji su ih i doveli na vlast!’

Autor: I.Br.

Posljednjih dana, u medijima ne jenjavaju reakcije na odlazak hrvatskih vojnika u mirovne misije. Jedna od njih je i misija u Afganistanu, u kojoj je prije nekoliko dana život izgubio vojnik Josip Briški.

Među onima koji su gorljivi protiv odlaska hrvatskih vojnika u Afganistan je i saborski zastupnik Ivan Pernar, koji se žestoko obrušio na zagovaranje odlaska vojnika u misije, o kojima se posljednjih dana puno moglo čuti.

“Posljednja laž koju plasiraju mainstream mediji jest da bi se mi Hrvati trebali boriti protiv Talibana, međutim, zašto se protiv njih ne bi borili oni koji su ih i stvorili? Na kraju krajeva, nije tadašnja Jugoslavija slala novac i oružje Talibanima, nego Amerika. Onaj tko je zakuhao “s*anje” tamo neka ga sam rješava, a ne da se preko naše kičme, odnosno života naših vojnika i novca naših poreznih obveznika vodi rat s kojim mi nemamo apsolutno nikakve veze”, kazao je Pernar pa nadodao:

“Što se tiče bajki o američkom širenju demokracije, u to više ne vjeruju ni mala djeca. Jasno je da Amerika podržava nedemokratske režime ukoliko su oni spremni na služenje njihovim interesima, ako pak neka vlast nije na to spremna, bez obzira koliko ona bila demokratska ili imala legitimiteta, američka administracija neće birati sredstva i načine da bi ju srušila i zamijenila ju svojim marionetama.

Drugi kriterij za širenje demokracije su prirodni resursi, ako imate naftu, uvijek ste u “demokratskom deficitu” i uvijek postoji mogućnost da vam demokracija dođe. Ima čak i šala na taj račun: “Otac govori sinu, čuješ li zvuk bombi kako padaju – to je znak da nam dolazi demokracija!”. Stoga se postavlja legitimno pitanje, kakva ljiga i moralno dno od novinara moraš biti da zagovaraš nastavak žrtvovanja života hrvatskih vojnika, kakvo dno dna moraš biti da kažeš – moramo nastavi služiti Americi, makar i po cijenu neutješnog plača i jecaja hrvatskih majki.

Reći ću vam kakvo, onakvo da ti je novac bitniji od istine, da ti je osobni interes iznad interesa društva kojeg tobože zastupaš, da ti život tvog sunarodnjaka vrijedi manje od svežnja novčanica u tvom džepu. A takvih moralnih nakaza u našem narodu nažalost ne fali. Kako reče Matoš: “Vidje Hrvatska puno čuda, al ne nađe štrika za toliko Juda”.”, rekao je Pernar.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.