Screenshot/HRT

PERNAR RASTURIO ETER: Napao farmaceutske lobije, govorio o Škori, Kolindi, sluganskoj politici

Autor: dnevno.hr

Saborski zastupnik Ivan Pernar, koji je prije nekoliko dana osnovao vlastitu stranku tijekom gostovanja na RTL televiziji otkrio je niz zanimljivosti pa tako između ostaloga progovorio i o namjeri da se kandidira za predsjednika. Ukoliko bude izabran Pernar najavljuje legalizaciju marihuane, ukidanje državne mature, ukidanje obaveznog cijepljenja, HRT pristojbe, a uz to boriti će se i protiv masovnih migracija, a konkretan potez kojega bi povukao kao predsjendik je opća amnestija ssvih koji su u zatvoru zbog konoplje. Ujedno, Pernar se osvrnuo i na rejting svojega dojučerašnjeg stranačkog kolege Ivana Vilibora Sinčića, naime, prema anketama on uživa potporu od 16 posto, za razliku od Pernarova skromnog rejtinga od tri posto.

“Sumnjam da mogu do 16 posto jer će biti puno više kandidata, ali mogu predstavljati ljude koji drugačije misle i koji ne prihvaćaju establišment, odnosno, koje establišment ne prihvaća”, rekao je Ivan Pernar.

Kod srednjoškolaca ima iznimnu potporu, što je potvrdio navodima da bi ukinuo državnu maturu.

“Ona je prevelik pritisak za učenike, a nema efektne koristi. U ovoj zemlji maltretira se sve redom, uključujući i učenike, a da je sustav zakazao u potpunosti, vidjeli ste na slučaju u Đakovu. Ali nije samo to, jednostavno vodi se potpuno kriva politika, na udaru sustava su konzumenti konoplje i jedini sam kandidat koji se zauzima za njenu legalizaciju. Ovom prilikom mogu dati obećanje da ću kao predsjednik napraviti opću amnestiju ljudima koji su u zatvoru zbog indijske konoplje. Za legalizaciju sam marihuane u medicinske i rekreativne svrhe. To je jedini način da se ljudi vrate na selo. I usudio bih se reći da marihuana nije opojna biljka, već kao svaka druga. Kriminalizirana je radi interesa farmaceutske i drugih industrija, kojima ne odgovara kao materijal”, kazao je Pernar pa odgovorio je li konzumirao marihuanu:

“Jesam, i ništa se spektakularno nije dogodilo. Jedino mi je bila muka od kolačića. Treba biti umjeren. Bude čovjeku loše i ako se prejede ili previše popije. Ili pušenje, godišnje u Hrvatskoj umire od posljedica pušenja više od 12 tisuća ljudi, a nitko ne govori da se pušenje zabrani”, poručio je osebujni Pernar dodajući da mu za amnestiju osoba iz zatvora ne trebaju veće ovlasti.


”Što se tiče same borbe za legalizaciju, jasno mi je da to Sabor mora izglasovati i ono što ću vam reći danas, glavni problem Hrvatske je što nam je glavna grana turizam, a traje samo tri mjeseca. Bez legalizacije konoplje, nećemo imati turizam kroz cijelu godinu. I preporodila bi se poljoprivreda, oživjelo bi selo”, smatra zastupnik koji se dotakao i onih koji ga ismijavaju.

“Kad sam krenuo u utrku za Sabor, smijali su se i govorili da nikad neću biti izabran. Bili su u zabludi, pokazao sam i da sam jedan od poznatijih zastupnika”, poručuje zastupnik koji sebe smatra alternativnim kandidatom i za sve one živozidaše koji su skloni na predsjedničkim izborima podržati Miroslava Škoru-

“Činjenica je da sam jedini alternativni kandidat. Zauzimam se za legalizaciju konoplje, za to da cjepivo ne bude obvezno, zauzimam se za ukidanje HRT-ove pristojbe i za kunu. Protiv eura sam jer je štetan za hrvatsko društvo. Gdje se uveo, došlo je do poskupljenja, a ništa nije pojeftinilo pa je donijelo u općem smislu pad životnog standarda. Znate i da sam jedini kandidat koji govori o ukidanju valutne klauzule. Jedini sam i koji govori protiv NATO saveza, koji donosi smrt i želi kolonizirati zemlje Trećeg svijeta”, naglašava Pernar, koji ne podržava niti ideju aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o rebrendiranju Hrvatske.

“Oni su Hrvatsku brendirali kao marionetsku zemlju, pokazali su da nisu u stanju voditi državu jer je vode u propast. To je upozorio i demograf Anđelko Akrap. Uvoz strane radne snage samo će rezultirati još većim iseljavanjem. Nemamo problem manjka radne snage, imamo premale plaće. Jedini sam kandidat koji govori protiv projekta zamjene stanovništva, protiv masovnih migracija koje gura briselska elita”, misli zastupnik koji se ne smatra demagogom u slučaju deložacija.

“Dobio sam velike kazne zbog sprječavanja deložacija. Njihov smisao bilo je upozoravanje na problem neotplativosti kredita u ovakvom monetarnom sustavu. Da nas nije bilo, za te ljude se ne bi znalo. Jer, u ovom sustavu, kredit se ne može vratiti”, zaključuje Pernar.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.