fbpx
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

PEOVIĆ O OBNOVI NAKON POTRESA: ’Zagrebački primjer možemo očekivati u gorem obliku na Sisačko-moslavačkom području’

Autor: Matea Vidić

Saborska zastupnica Radničke Fronte, Katarina Peović gostovala je na N1 gdje je upitana o nedavnom cijepljenju protiv koronavirusa kojem se podvrgla i sama.

“Pedeset cjepiva neće ništa promijeniti, moramo donijeti političke poteze da se dopreme dodatne doze cjepiva”, govori osvrčući se na kritike s kojima se suočavaju saborski zastupnici koji su, kako tvrde neki, privilegirani.

Kritike su došle nakon što su farmakološke tvrtke smanjile broj dostupnih doza cjepiva za Europsku Uniju, a to je, tvrdi Peović, dokaz nejednakosti u Europi, a što se tiče cijepljenja zastupnika, govori: “Treba istaknuti da je Vladi bila namjera da ovim potezom potakne što više ljudi da se cijepi.” Svi oni ipak, sami su odlučili hoće li ili neće pristupiti cijepljenju, dodaje.

Oni koji se nisu cijepili prikazani su potom kao sumnjičavi prema cjepivu dok su drugi, koji se jesu cijepili, smatrani privilegiranima, navodi.

“Nije riječ o privilegijama nego o prisili. Ako se ne cijepiš onda si loš, a ako se cijepiš opet te kritiziraju”, rekla je.
Upitana o obnovi nakon potresa, osvrće se na Zagreb, deset mjeseci nakon potresa. Građani se žale jer nemaju sigurne puteve, a Vanđelić govori da je to odgovornost vlasnika, ističe.

“Ono što se zbiva na zagrebačkom primjeru možemo očekivati u još gorem obliku na području Sisačko-moslavačke županije”, govori.

Naposljetku, zaključuje kako su građani Zagreba, ali i Banovine ostavljeni da se snađu sami. “A vidimo kako funkcionira kada se građani snalaze sami”, ističe.
“Svima je jasno da nema obnove ako nema one gospodarske, a da neće doći do takve obnove svima je jasno jer nije se stalo ni iza poziva radnika rafinerije Sisak koji su govorili o otkazima. Nema sigurnosti dok se ne stane iza radnika i iza radničke populacije koja iz Siska odlazi”, rekla je.

Naposljetku, otkrila je i kako je oporba skeptična oko inicijative u Saboru koju je sama potaknula, a koja se bavi pitanjima poratne obnova.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.