PECNULI GA PO TRI PRSTA Slatinjanin kažnjen novčanom kaznom jer je objavio skandaloznu fotografiju!

Autor: Dnevno/M.V.

Općinski sud u Virovitici, Stalna služba u Slatini, izdala je 41-godišnjem Slatinjaninu prekršajni nalog kojim ga terete da je kriv jer je “dana 16.02.2020. godine, oko 16,51 sati, u Boriku,
narušavao javni red i mir, na način da je s vlastitog otvorenog profila na društvenoj mreži „Facebooka“, koji je dostupan svim korisnicima „Faceboka“, objavio slike neprimjerenog sadržaja sa još dvije muške osobe, prikazivanjem simbola uzdignute ruke i pokazivanja tri prsta, što je kod drugih korisnika izazvalo uznemirenost i nelagodu”, stoji u prekršajnom nalogu.

“Dakle, isticanjem simbola, remetio je javni red i mir, čime je na opisani počinio prekršaj kažnjiv po čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa mu se na temelju iste zakonske odredbe izriče novčana kazna u iznosu od 500 kuna“, dodaju.

Muškarac kaznu mora platiti u roku od 15 dana ili će mu se ona naplatiti prisilno, a sama kazna, zanimljivo, izrečena mu je bez da ga se pozvalo da da izjavu.

U nalogu stoji kako to nije učinjeno zbog ekonomičnosti postupka, a ni sudac nije našao mjesta sumnji u navode koje se muškarcu terete. Uz to, dodaju, odabrali su blažu kaznu.

“Između alternativno zapriječene novčane kazne i kazne zatvora za predmetni prekršaj (50-300 DEM ili kazna zatvora do 30 dana), sud je odlučio okrivljeniku izreći novčanu kaznu kao blažu, uzimajući u obzir sve okolnosti koje mogu biti od utjecaja kod odlučivanja o visini iznosa novčane kazne, sukladno čl. 36. st.1. i st.2. Prekršajnog zakona”, navode.

“Troškovi postupka određeni su u najmanjem mogućem paušalnom iznosu, jer se rješavalo bez ispitivanja okrivljenika i provođenja glavne rasprave”, nastavljaju.

Inače, muškarac osim kazne od 500 kuna mora platiti i 100 kuna troškova prekršajnog postupka.




Općinsko državno odvjetništvo: Određen istražni zatvor za 83-godišnjeg pedofila koji je bludničio nad djecom u Poreču




Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.