fbpx

Pavošević ponovno progovorila o Barišiću, Bačiću, Mačeku i Jarnjaku, izbacuju je iz HDZ-a

Autor: M.S.

'Pouzdano znam da optužbe iznesene na moj račun nisu istina. Nisam tražio da se unište bilo kakvi dokumenti u stranci. Kad sam saznao da postoje takvi dokumenti i gotovinske isplate i tražio sam da mi ih gospođa Pavošević preda', rekao je Bačić te dodao da će ovih dana Pavošević možda dobiti otkaz.

Već treći dan zaredom, traje otkrivanje iskaza Branke Pavošević, bivše blagajnice HDZ-a u USKOK-u. Ovaj put, kako Jutarnji list saznaje ‘iz izvora bliskih istrazi’, Pavošević je rekla da je Ratko maček, bivši glavni medijski manipulator HDZ-a, naredio da se javno prikaže da je u kampanji HDZ-a potrošeno bitno manje novca od onoga što je službeno evidentirano kao potrošeno.

Tako je, primjerice, 2003. godine, službeno evidentirano da je na kampanju potrošeno od 10 do 13 milijuna kuna, a potrošeno još dvostruko – oko 24 milijuna kuna. Ali Pavošević je otkrila i netrepeljivost između Ratka Mačeka i bivšeg rizničara HDZ-a, Mladena Barišića.

Maček je, naime, propagirao Massol kao tvrtku s kojom bi HDZ trebao raditi, a Barišić je 2006. godine počeo zagovarati agenciju Nevenke Jurak, zloglasnu naveliko poznatu Fimi-Mediju.


– Odnosi između Barišića i Mačeka bili su natjecateljski, obzirom da je Barišić nastojao u poslove s HDZ-om uključiti društvo Fimi-Mediju, dok je Maček u posao uveo društvo Massol. Nakon nekog vremena, meni je Ivan Jarnjak rekao da za sve što treba za stranku da se obratim isključivo Barišiću, a da će on to nabaviti preko Fimi-Medije. Iz navedenog sam zaključila da je Barišić uspio uvesti Fimi-Mediju u posao s HDZ-om, iako mi nisu poznati detalji oko tog dogovora – svjedočila je Pavošević.

Uništavanje dokaza

Vlasnik Massola, Ivan Soldo, sve je demantirao rekavši da je Massol s HDZ-om kao i sa svim ostalim klijentima poslovao isključivo na zakonit način. Spomenut je i Branko Bačić, kao jedan od onih koji su uništavali dokaze o crnom fondu.

Branka Pavošević mu je navodno rekla da je bilo gotovinskih isplata, ali nije mu htjela ustupiti dokumente niti reći o kojim je iznosima riječ.

– Ono što znam da su službena financijska izvješća o poslovanju stranke i prije mene prošla financijsku reviziju. Ovo što je kasnije otkriveno predmet je istrage i stranka surađuje s organima istrage. Pouzdano znam da optužbe iznesene na moj račun nisu istina. Nisam tražio da se unište bilo kakvi dokumenti u stranci. Kad sam saznao da postoje takvi dokumenti i gotovinske isplate i tražio sam da mi ih gospođa Pavošević preda. Ona je tvrdila da ih je uništila i to ne pred menom – rekao je Bačić za Večernji list.

Dodao je da je Pavošević još zaposlena u HDZ-u te da će se ovih dana raspravljati o jezinom otkazu.

>>> ‘HDZ-u treba kataklizma, optužnica protiv stranke je neizbježna’

>>> Jarnjak i Maček će, ruku pod ruku, tužiti Branku Pavošević

>>> Pavošević: Novac koji su donosili Jarnjak i Maček služio je za plaćanje na crno
Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.