Marko Lukunic/PIXSELL

PAVASOVIĆ VISKOVIĆ: ‘Da Marić nije ministar, oko Agrokora ga se ne bi ni sjetili’

Autor: dnevno.hr

Ne vidim Marića kao važnog svjedoka, bio je u sektoru kojim je upravljao Crnjac, rekao je Pavasović Visković

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik bivšeg Agrokorova direktora za financije Ivana Crnjca, gostovao je na N1 televiziji i komentirao aktualnosti vezane uz Agrokor. Između ostaloga, teoriju da Todorić želi poštediti sinove, težinu slučaja za pravosuđe te ulogu ministra Marića u aferi.

”S kim se dogovorio – s kojom državom, tko je taj? Je li mislite da se Plenković u stanju dogovoriti i napraviti pristao da se nekoga pusti na slobodu? Ima nas četiri milijuna ljudi i mjesečno tri do pet ozbiljnih teorija urote, a od kojih nijedna nije točna. Potpuno je deplasirana ta teza, nismo na određen način ni mi u sudnici znali što će se dogoditi. Nismo znali da je nešto dogovoreno, zar stvarno mislite da bi bilo moguće da je dogovoreno i da to nitko ne bi znao? To je potpuno nevjerojatno”, rekao je Pavasović Visković za N1 na pitanje o Todorićevom dogovoru da poštedjeti sinove.

Pavasović Visković je komentirao i kako u ovom trenutku ne možemo znati kako će se točno naše pravosuđe nositi s ovom aferom. No poučeni Spice-om, koji je po kompleksnosti imao neke slične elemente, sudac je s obzirom na težinu slučaja dobro izgurao priču.

”Taj je slučaj trajao oko šest godina, nepravomoćna je presuda, a ovaj – meni je teško vjerovati da će ovo biti gotovo ispod sedam, osam godina”, rekao je Pavasović Visković N1.

Odvjetnik je komentirao i izjavu Nobila o važnoj ulozi ministra Marića i upućenosti Nobilove klijentice Canjuge.

”Teško mi je razaznati kontekst u kojem je to rekao. Ne vidim Marića kao važnog svjedoka, bio je u sektoru kojim je upravljao Crnjac, ali naša je obrana da ono što se događalo i što je inkriminirano u ovom trenutku nije bila ingerencija Crnjca pa što bi onda Marić imao s tim? Ne nalazim tu naročitosti, tužiteljstvo već sada zna što je bilo čiji sektor. Nije mi jasno što je ona radila jučer, i to na više razina, u sudnici. On ima legitimno pravo na svoju strategiju, ali – da nije ministar, tog se čovjeka ne bi nitko sjetio u ovoj priči. Ako je on bitan, ima ih još 150 bitnih. Gurate me sad u zonu politike, ali Marića u javnosti u ovoj priči ne bi bilo da nije ministar. Međutim, svatko ima pravo na svoju strategiju obrane i ne želim komentirati kolege, uvjeren sam da iz njegove pozicije to ima smisla, ali iz moje – to je već druga priča”, rekao je Pavasović Visković za N1.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.