Papa Benedikt otišao i zbog Jovanovićevog nametanja ‘belosvetskog’ zdravstvenog odgoja?!

Autor: dnevno.hr

Lavina gnjeva i mržnje kojom je velik dio hrvatske javnosti zasuo Judith Reisman, aktiviste Grozda, te dio svećenstva i to samo zbog njihovih 'konzervativnih' stavova oko pitanja odgoja, rastužila je, navodno, i Papu Benedikta, pa je moguće da je i to bio jedan od razloga za njegovu neočekivanu i u povijesti Katoličke crkve rijetko zabilježenu abdikaciju.

Pravi razlog ostavke pape Benedikta XVI. mogao bi, prema mišljenju mnogih analitičara, biti nikada jači pritisak struktura koje se zalažu za neoliberalne i 'protubožje' svjetonazore u svijetu, dakle za pogled na život posve neprihvatljiv Katoličkoj crkvi. U posljednje vrijeme Papa se, naime, potpuno posvetio borbi protiv legalizacije istospolnih brakova, prava na posvajanje djece istospolnim parovima, seksualnog obrazovanja kakvo se nameće i Hrvatskoj, legalizacije prostitucije…, zbog čega je, po svemu sudeći, bio na velikom udaru snaga koje su nedavno 'pokazale mišiće' i Judith Resiman te udruzi Vigilare, organizatorima njenog posjeta, i njenim istomišljenicima u Zagrebu, dakle ljudima koji su se usudili usprotiviti nametanju ekstremno liberalnih svjetonazora njihovoj djeci.

Imao je sto puta jače neprijatelje nego Bozanić i aktivisti 'Grozda'

Neki analitičari sada zaključuju da je Papa Benedikt na globalnoj razini vjerojatno imao stostruko jače neprijatelje nego predstavnici Crkve u Hrvatskoj i udruga Grozd, koji su se, ne znajući što ih čeka, nedavno usudili pobuniti protiv svjetonazora kojega kroz 'Četvrti modul' zdravstvenog odgoja vjerojatno, preko svojih hrvatskih 'pijuna', promiče takozvana 'svjetska elita' kojoj je iz nekog razloga u interesu najgore perverzije prikazati kao sasvim normalno ponašanje. Papini su neprijatelji, po svemu sudeći, bili daleko moćniji od hrvatskog ministra znanosti i aktivista 'mnogoljudnih' hrvatskih gay udruga.

Zašto ne 'roditelj 1' i 'roditelj 2' umjesto oca i majke?

Gledajući iz te perspektive ne bi nam danas trebalo biti čudno što su na gay parade u Zagrebu i Splitu lani došli mnogi hrvatski ministri i dužnosnici, zbog čega se u mnogim informativnim emisijama objavljivanim u to vrijeme moglo čuti da je ' gotovo pola Milanovićeve vlade došlo podržati borbu hrvatskih homoseksualaca za svoja prava'.

Jer zalagati se za prava homoseksualaca, za istospolne brakove, mogućnost usvajanja djece od strane istospolnih partnera, za uvođenje termina 'roditelj 1' i roditelj 2', umjesto termina 'otac' i 'majka', jednostavno je 'in' u svijetu, a onda bome i u Hrvatskoj.

Opasno je biti protiv istospolnih brakova
U posljednjih godinu dana istospolne brakove legaliziralo je, naime, nekoliko američkih saveznih država, pa čak i katolička Španjolska, dok se mnoge europske zemlje pripremaju na taj 'napredni' korak (vjerojatno i Hrvatska). Papa je, dakako, bio protivnik istospolnih brakova, a podržavao je i napore Hrvatske biskupske konferencije koja se u zadnje vrijeme jasno i glasno protivila uvođenju nametnutog oblika zdravstvenog, odnosno spolnog odgoja, u hrvatske škole.

Lavina gnjeva i mržnje kojom je velik dio hrvatske javnosti zasuo Judith Reisman, aktiviste Grozda, te dio klera i to samo zbog njihovih 'konzervativnih' stavova oko pitanja odgoja, rastužila je, navodno, i Papu Benedikta, tako da je moguće da je i to bio jedan od razloga za njegovu neočekivanu i u povijesti Katoličke crkve rijetko zabilježenu abdikaciju.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.