Dnevno.hr

PAO JE I SAM SE OZLIJEDIO?! Pročitajte šokantnu dokumentaciju bolnice u kojoj je osoblje pretuklo mladog pacijenta

Autor: Snježana Vučković

Agonija Petra Karamatića (22) koji je prije nekoliko dana zaprimljen u psihijatrijsku bolnicu Vrapče u kojoj je, po njegovim riječima i navodima njegovog oca Ilije, pretuklo medicinsko osoblje, dobiva svoj nastavak.

Ilija Karamatić, dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski ratni vojni invalid, za naš je portal ispričao kako je nakon preboravljene noći, svoga sina u bolničkom krevetu našao pretučenog, s brojnim podljevima, ugrađenim kateterom i pelenom.

Da ga je šakama pretuklo šest bolničara, teškom mukom ispričao nam je i sam Petar koji je danas otpušten iz bolnice Jankomir u koju ga je njegov otac naknadno prebacio.

No, u otpusnom pismu kao i svim ostalim liječničkim nalazima, piše kako je Petar pao i sam se ozlijedio. Obzirom na količinu podljeva i vrste ozljeda, kao i na izjavu samog mladića koji ustraje u izjavi da su ga u bolnici tukli, njegov otac sumnja u istinitost zaključka otpusnog pisma u Vrapču, ali i KBC Dubrava, te Jankomiru. Za naš je portal posvjedočio kako je čuo uzajamno telefoniranje ovih bolnica koje su uskladile priču.

 

Podsjetimo, nakon prošetavanja iz bolnice u bolnicu s pretučenim sinom, nitko nije smatrao za shodno ispitati uzrok ozljeda, zbog čega je Petrov otac imao ispad, a zbog kojeg je dobio prijavu i završio iza rešetaka. Tamo su se prema njemu, izjavio je Ilija, svi redom gnjusno ponašali… Nisu mu dali vode niti tablete koje su mu bile nužne obzirom da je kronični bolesnik sa teškim srčanim oboljenjem. Osim toga, kada je tražio da mu se pozove hitna pomoć, uz podsmijeh su mu kazali “nek’ ti dođe hitna iz Bosne”, što je on protumačio kao neukusnu provokaciju obzirom da je iz BiH.




 

 




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.