Panika u EU, odzvonilo masoneriji i tajnim društvima? | Dnevno.hr
Pixabay

Panika u EU, odzvonilo masoneriji i tajnim društvima?

Autor: Marin Vlahović

Početkom 2000-ih, Italija je pripadala krugu država koje se smatralo stupovima Europske unije. Prije desetak godina, euroskepticizam je u ovoj zemlji egzistirao isključivo na političkoj margini, ali tada je nastupila ekonomske kriza koja je doslovno opustošila ekonomiju. Danas Italija ima tri milijuna siromašnih građana više nego prije krize, a BDP bi se mogao vratiti na razinu iz 2007. tek 2020. godine. 

 

Ekonomski planovi nove talijanske vlade

Ovakvu situaciju u zemlji koja je dodatno opterećena stalnim povećanjem broja ilegalnih imigranta, iskoristili su dva anti-establišment pokreta, odnosno političke stranke, M5S („pet zvjezdica“) i Liga koji su građanima obećali 780 eura mjesečno za svaku siromašnu obitelj. Obiteljima su obećane i porezne olakšice u iznosu do 3000 eura. Također, najavili su i reviziju ugovora s Europskom unijom. Naime, prema europskom Paktu za stabilnost i rast, proračunski deficit je ograničen na 3%, a mjere koje M5S i Liga najavljuju, prema analizama stručnjaka, proizvest će proračunski deficit u iznosu od nevjerojatnih 50 milijardi eura!

Inače M5S je talijanska verzija Živog Zida, mješavina lijevih i desnih političkih svjetonazora, a Pernar i društvo ne kriju da im je pokret Pet zvjezdica jedan od političkih uzora. Liga je nastala iz Sjeverne lige i kategorizira ih se kao desničare koji vode protuimigrantsku politiku. Kao jedan od prioriteta, buduća koalicijska vlada je najavila protjerivanje oko pola milijuna ilegalnih imigranata. Zbog ove odluke u Europskoj Uniji su počeli s planovima izgradnje privremenih ustanova za boravak imigranata u Italiji, iz kojih će ih se dalje protjerivati u njihove matične zemlje koje se većinom nalaze u Africi.

 

„Etički kodeks“ i zabrana pristupa vladi slobodnim zidarima

Prije nego što su otkrili budući sastav vlade, M5S i Liga su potpisali ugovor, koji je nazvan „Etičkim kodeksom“. U tom ugovoru stoji kako osobe koje su osuđene za kriminal neće moći sudjelovati u radu nove Vlade, a isto stoji i za članove masonskih loža. Zbog toga je odmah reagirala masonska loža „Grand Orient Italia“, u kojoj drže da je ovaj ugovor protuustavan. M5S i Ligu usporedili su s fašistima koji su progonili i osuđivali slobodne zidare. Kako će na ovo reagirati u Europskoj uniji, gdje su brojni važni političari članovi neke masonske lože, tajnog društva ili viteškog reda, zasad nije poznato. Po svemu sudeći, Europska unija si ne može priuštiti da izgubi još jednog važnog člana zajednice, jer bi to moglo dovesti do potpunog sloma Bruxellesa, koji polako, ali sigurno, sve više gubi političku moć i nadzor nad državama članicama EU.

Istodobno, u Austriji je na vlasti mladi kancelar Sebastian Kurz koji je prilikom susreta odbio zagrljaj i poljubac predsjednika Europske komisije, Jean-Claude Junckera. Ovaj europski političar iz Luksemburga poznat je po pretjeranoj srdačnosti, a svojedobno je uštipnuo i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, što ovome ipak nije smetalo. O Junckeru su razni mediji u Europi pisali kao o slobodnom zidaru, ali i pripadniku tajnog društva „Iluminata Europske Unije“. Objavljivane su i snimke „čudnih rukovanja“, koje su neki protumačili kao tajni znak razumijevanja i prepoznavanja među masonima. Kako god bilo, Junckera u Italiji vjerojatno više neće dočekivati toplim zagrljajima. U čitavoj Europi nastupaju velike političke promjene, kakve su nisu događale,  još od rušenja Berlinskog zida.

Što se tiče Hrvatske, Juncker i drugi europski moćnici  mogu i dalje očekivati bezuvjetnu poslušnost premijera Andreja Plenkovića, ali ako se talijanski scenarij ostvari i u našoj zemlji Europska unija bi mogla doživjeti udarac, nakon kojeg se više nikada neće oporaviti. Naime, ako im i hrvatski političari otkažu poslušnost, tko će ih u Europi i dalje slušati?

Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.