fbpx

Pančić ne smije biti šef HSD-a: To me HDZ kažnjava za kaznenu prijavu

Autor: M.S.

Svoju odluku Ministarstvo uprave temelji na skupštini stranke iz prosinca prošle godine, na kojoj je birano novo vodstvo. Ta je skupština, tvrdi Ministarstvo, održana bez kvoruma, te je time učinjena povreda statuta. Ipak, na toj je sjednici donesen i novi statut.

Ministarstvo uprave odlučio je da Ivica Pančić ne može biti predsjednik Hrvatskih socijaldemokrata, zbog navodne povrede statuta stranke na sjednici na kojoj je izabran za vođu. Naravno, Pančiću to nije najbolje sjelo, i proziva vladajuće govoreći da je to kazna zbog njegovih izjava, odnosno zbog kaznene prijave protiv HDZ-a.

– Odluka je duboko politički motivirana kako bi se spriječio nesmetani rad Hrvatskih socijaldemokrata, ali i kaznilo mene osobno zbog izrečenih političkih stajališta prema vladajućoj stranci i kaznene prijave protiv HDZ-a – rekao je Pančić za Tportal. On će se također žaliti Upravnom sudu.

Inače, svoju odluku Ministarstvo uprave temelji na skupštini stranke iz prosinca prošle godine, na kojoj je birano novo vodstvo. Ta je skupština, tvrdi Ministarstvo, održana bez kvoruma.


Također, ministarstvo se poziva na bivši statut stranke, iako je na toj skupštini statut i izmijenjen. Prema starom statutu skupština ima 400 stranačkih delegata, a time kvorum čini njih 200. Ipak, HSD je zbog nemogućnosti održavanja regionalnih skupština stranke promijenio statut pa je na skupštini glasovalo 45 od ukupno 80 izabranih delegata.

– Ako su nas htjeli eliminirati, u tome neće uspjeti. Zbog svega ostaje jedan loš osjećaj u želucu jer kad vam ljudi iz potpuno korumpirane vlade govore što je statutarno, a što nije, onda je to protiv zdravog razuma – kazao je na kraju Pančić.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.