Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

PADA STRANICA ZA SAMOPOPISIVANJE: Je li velik broj Hrvata odlučio obaviti ovu dužnost u zadnji čas?

Autor: Dnevno

Ova nedjelja završava prva faza popisa stanovništva, a od sutra kreće druga kada na teren izlaze popisivači.

Samopopisivanje traje do ponoć, ali čini se kako je velika većina građana to odgađala, pa je zbog previše zahtjeva odjednom, pala stranica popis2021.gov.hr.

Pad se dogodio tri i pol sata prije završetka popisivanja preko interneta.

Kreću i popisivači

U nedjelju 26. rujna u prvoj fazi popisa stanovništva, zaključno s 15 sati, uspješno je popisano više od 1 326 000 građana.

Foto: Screenshot

Najviše ih se samopopisalo u Zagrebu, i to njih 403.183. Slijede Splitsko-dalmatinska (132.662) i Primorsko-goranska županija (113.518), dok je najmanje samopopisanih u Ličko-senjskoj županiji i to njih tek 8.228.

Iz Državnog zavoda za statistiku (DZS) podsjećaju kako u ponedjeljak 27. rujna 2021. počinje 2. faza Popisa 2021. kada na teren izlaze popisivači koji dolaze na adrese kućanstava te popisuju osobe, kućanstva i stanove. Popisivači od onih koji su se popisali samostalno, preuzimaju kontrolnu šifru kao dokaz uspješnog samopopisivanja.

S obzirom da su se već proteklih dana na terenu pojavile osobe koje su se lažno predstavljale kao popisivači, DZS je objavio kako možete prepoznati prave popisivače.




Oni će imati majice i maske s obilježjima Popisa 2021., akreditacije i prijenosna računala, kao i EU digitalne Covid potvrde.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.