Facebook

PA, ŠTO JE OVO? Vlasnik napadnutog kafića je u uniformi vojske SAO Krajine?!

Autor: M.V.

I dalje se ne stišavaju reakcije zbog napada na kafić Borisa Petka u Uzdolju pokraj Knina. Kao što smo ranije objavili, čitatelji javljaju da su se iz istog kafića često mogle čuti četničke pjesme. Na društvenoj mreži facebook dijele se fotografije i statusi koje povezuju Petka sa zloglasnim osuđenim ratnim zločincem „Kapetanom Draganom“. Pokušali smo dobiti i samog Borisa Petka na telefon, ali on zasad nije odgovarao na naše pozive. U međuvremenu, na njegovom facebook profilu, primijetili smo fotografiju na kojoj nosi maskirane vojne hlače. Čini se, kako bi te hlače mogle biti dio uniforme vojske SAO Krajine. Kao jedna od specifičnih karakteristika tadašnjih uniformi vojske tzv. Sao Krajine su i poveće smeđe crne mrlje. Usporedili smo Petkove maskirane hlače s tadašnjim hlačama Milana Martića i izgleda nam da se tu radi o identičnom rasporedu boja.

S druge strane, u kafića Borisa Petka, navodno često navrati i čelnik lokalne HVIDR-e. Na prvi pogled, bivši krajišnik i branitelj, nisu spojivo društvo, ali rat je ipak završio prije 24 godine, tako da ni takva druženja nisu nemoguća, pa ni posebno neuobičajena. Naravno, nije nam ni na kraj pameti da opravdavamo napad na kafića Borisa Petka, već isključivo želimo pronaći stvarne motive za ovaj neugodni incident. Isto tako, javili su nam se neki branitelji koji tvrde da je Petko 1991 bio pripadnik Martićeve milicije „SAO Krajine“, te da je sudjelovao u ispitivanju i mučenju zarobljenim hrvatskih redarstvenika. Nakon što provjerimo informacije, objavit ćemo i tu priču, ali ovom prilikom postavljamo pitanje- čijoj uniformi pripadaju hlače Borisa Petka?

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.