fbpx

Ozbiljno stanje u Brodsko-posavskoj županiji, ali pod kontrolom

Autor: hina

Na području općine Oriovac uz rijeku Orljavu koja unatoč laganom padu bilježi rekordan vodostaj jučer su se užurbano gradili zečji nasipi kako bi se spriječilo prodiranje vode u naselja.

Na poplavljenim područjima u Brodsko- posavskoj županiji stanje je i dalje vrlo ozbiljno ali pod kontrolom, a o situaciji i poduzetim mjerama na spašavanju ljudi i imovine Županijski stožer zaštite i spašavanja izvijestit će javnost danas na konferenciji za novinare.

Na području općine Oriovac uz rijeku Orljavu koja unatoč laganom padu bilježi rekordan vodostaj jučer su se užurbano gradili zečji nasipi kako bi se spriječilo prodiranje vode u naselja. U akciji je sudjelovalo 500 ljudi. Uz pripadnike DVD-eova s toga područja, djelatnike vodoprivrede i mještane u spašavanje se uključila i vojska s odgovarajućom opremom i mehanizacijom. Kako bi se nasip uz Orljavu utvrdio postavljeno je čak 20 tisuća vreća s pijeskom.

Na poplavljenim područjima u Županiji kiša je prestala padati. Na istoku Županije oko kanala Biđ čiji je vodostaj rastao voda se ipak lagano počela povlačiti. No u općini Vrpolje gdje su poplavljene tri ulice evakuirani stanovnici iz dvadesetak kuća i dalje su na izmještenoj lokaciji u dvorani mjesne škole.


U poplavljenim područjima u okolici Broda situacija je od jučer povoljnija. Ipak u slavonsko brodskim naseljima Podvinje i Brodsko Vinogorje aktivirala su se 4 klizišta i ugroženo je desetak kuća a dvije su obitelji morale napustiti svoje domove. U nekim naseljima brodske i novogradiške posavine zbog zamućenih bunara voda nije za piće pa se stanovništvo opskrbljuje pitkom vodom iz cisterni koje stižu iz drugih dijelova zemlje.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.