Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

OVOM KAFIĆU NITKO NIŠTA NE MOŽE: Otvoren je unatoč mjerama, ali i općim zakonima države

Autor: Matea Vidić

Kako javlja Dnevnik.hr, u Međimurskoj županiji, malom mjestu Selnice, ilegalno radi mali kafić. Riječima načelnika mjesta, Ervina Vičevića, ovaj ugostiteljski objekt ne krši samo trenutne epidemiološke mjere nego djeluje bez ikakvih papira i dozvola, a porezni obveznici ovog mjesta s istim se bore već više od dvije godine.

Sam objekt otvoren je u prizemlju obiteljske kuće, a u njemu se navodno okupljaju lokalni moćnici, policajci… Shodno tome, na pozive policije, susjedi tvrde kako se vlasnik izvlači tvrdeći kako se radi o privatnom okupljanju.

Sam načelnik sve je ponovno prijavio policiji.

“Naša četiri kafića uredno plaćaju porez i zbog njih sam najviše i napravio tu prijavu. Žalosno je da netko plaća poreze, dok netko drugi sustavno ignorira sve zakone, ismijava cijeli sustav i ponaša se bahato…”, tvrdi načelnik koji je prijavu podnio i međimurskom stožeru.

Inače, u svibnju je utvrđeno kako je vlasnik počinio prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, a na sudu je proglašen krivim za navedeno djelo te kažnjen s 10 tisuća kuna. No, vrata objekta nije zatvorio, štoviše, načelnik tvrdi kako je ispred kafića dnevno parkirano po pet-šest vozila, a u prosincu ih je znalo biti i više.

Vlasnik kafića za komentare nije bio raspoložen, a policija je potvrdila kako je o ponovnoj sumnji o ilegalnoj djelatnosti obaviješten i nadležni Državni inspektorat u Čakovcu koji je pak istaknuo kako će postupiti po zaprimljenim prijavama.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.