OVO SU LJUDI KOJI SU ŠKORU UVALILI U PROBLEME: Među njima i jedna poznata dama

Autor: Iva Međugorac

Iako nastoji situaciji držati pod kontrolom, čini se da je i Domovinski pokret Miroslava Škore jednim djelom nespretno ušao u kampanju za parlamentarne izbore, koji su doduše raspisani po ‘hitnom’ postupku.

Da se u Škorinom žitu, i na njegovim listama krije ponešto kukolja, dade se naslutiti iz nekoliko imena kojima se posljednjih dana javnost bavila, a koja su njegov pokret dovela u neugodan kontekst.

Jedno od takvih imena jest i ono bivša općinske državne odvjetnice iz Pazina Davorke Smokvić koja je pravomoćno osuđena za pogodovanje poduzetniku Draženu Golemoviću.

Tek što se stišala priča oko ove kandidatkinje sa Škorine liste na vidjelo izlazi slučaj Ivana Matića iz Gradine pored Virovitice, koji je Škorin kandidat u četvrtoj, slavonskoj izbornoj jedinici. Matić je inače prema podacima Porezne uprave državi dužan gotovo 500 tisuća kuna, a od toga iznosa za neplaćeni PDV dugovanje iznosi više od 300 tisuća kuna. Dužan je i za prireze na dohodak, ali i za neplaćanje doprinosa za obvezno osiguranje. Popis je objavljen lani, koncem listopada od kada se dotični nalazi na takvozvanoj listi srama, no dug do danas nije podmiren.

U problemima se Škoro našao i zbog Martina Kordića koji vodi općinu Vođinci, budući da ga je Povjerenstvo za sukob interesa lani kaznilo kaznom od 5000 kuna jer je kao načelnik općine javnu površinu dao u zakup sam sebi, odnosno ugostiteljskom obrtu čiji je vlasnik. Uz ostalo njegov bivši poslovni partner prijavio ga je za utaju poreza i krađu traktora, ali je ta prijava odbačena.

Škoro predstavio svoje kandidate s liste u prvoj izbornoj jedinici pa prozvao velike stranke da ‘vrbuju njegove ljude’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.