Foto: Twitter/SDP Hrvatske

OVO SU KANDIDATI S KOJIMA SDP IDE NA SLAVONIJU! ’Kada preuzmemo upravljanje, vratit ćemo sve, samo ne ovako kako upravlja HDZ’

Autor: M.V.

Socijaldemokratska partija (SDP) u subotu je predstavila čak nekoliko kandidata za Slavoniju. Na svom Twitter profilu objavili su kako će u utrku za gradonačelnika Našica ići Samir Haj Barakat, a opisuju ga kao “jednog od najboljih liječnika u Hrvatskoj prema izboru pacijenata”.

Ističu dalje kako Haj Barakat smatra da su Našicama potrebna nova radna mjesta, inovacije, pokretanje gospodarstva i poduzetničkih inkubatora.

S druge strane, u susjednoj županiji, Virovitičko-podravskoj, predstavili su kandidata za župana, Matu Vukušića te kandidata za gradonačelnika Orahovice, Radoja Medenicu, kandidatkinju za mjesto načelnice općine Čađavica, Katarinu Benetu te Ivana Marekovića za načelnika općine Lukač (zajednička lista SDP-HSU). Ivan Jerbić kandidat je za načelnika općine Čačinci dok će aktualni načelnik općine Nova Bukovica Tomislav Bračun nastaviti svoju borbu za novi mandat.

Predsjednička podrška

Predstavljanju kandidata nazočio je i predsjednik SDP-a Peđa Grbin i tajnik Vedran Babić. Grbin je tom prilikom istaknuo kako je važno da građani izađu na lokalne izbore jer riječ je o izborima koji uključuju odluke, a koje će se kasnije odnositi na sve usluge o kojima ovise građani. “Mi u SDP izlazimo na izbore ne samo s programima kako te stvari ostvarivati bolje, već i s ljudima koji su u stanju te programe i ostvariti”, rekao je Grbin.

Bračun je rekao kako se nada promjenama koje će donijeti bolje uvjete za svaku sredinu i da će njihova vizija koju će predstaviti biračima biti prepoznata dok Medenica ističe kako SDP nastavlja raditi na temeljima politike koju su građani već imali prilike upoznati te da će jedan od najvećih projekata za koje će se boriti u Orahovici biti tunel Kapela-Orahovica, a koji bi trebao skratiti put preko Papuka s više od 50 kilometara na dionicu od 2,5 kilometra. “Zapadna obilaznica drugi je projekt koji je na listi prioriteta”, dodaje.

S druge strane Vukušić se osvrnuo na aktualna ulaganjima županijskih vlasti za koje smatra da odražavaju manjak vizije, misije, strategije i plana, a takve će ova stranka prekinuti. Kritizirao je pritom sustav navodnjavanja, ali i veliki broj područnih škola u kojima nema učenika.  Smatra i kako županija mora iskoristiti svoj turistički potencijal.

“Ovih dana izaći ćemo s listama i cjelovitim programom za sve naše gradove i općine, s programom koji je realan i koji je ostvariv”, najavio je Vukušić pa dodao: “Program će uključivati projekte koji će se ostvarivati iz fondova EU i resornih ministarstava. U trenu kada preuzmemo upravljanje županijom, vratit ćemo sve, samo ne ovako kako upravlja HDZ. Stanje je loše i neodrživo i mora se promijeniti”, zaključio je.




Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.