fbpx

OVO NAM JE ŠKOLA: Nije bitan rad nego rod, nije bitna škola kad si član vladajuće stranke!

Autor: Marko

Očito se u Hrvatskoj neke stvari nikad ne mijenjaju.

Novi skandal za ovu Vladu došao je iz redova HNS-a kad je na čelo Narodnih novina postavljen Anđelko Topolovac, HNS-ov načelnik zagorske Općine Radoboj. Silan broj nelogičnosti oko ovog imenovanja izazvale su bijes cijele javnosti. Za početak, Topolovac je preuzeo to mjesto predsjednika uprave narodnih novina od Petra Piskača, čovjeka koji je 22 godine radio u tvrtki i koji ju je pretvorio u priču o uspjehu. Takvih priča u javnom sektoru i nema puno pa nikome nije jasno kako je Vlada mogla doći do ove odluke.

Članstvo u HNS-u bitnije od formalnog obrazovanja

Još jedan detalj koji ovaj slučaj zapravo pretvara u skandal je da Topolovac nema čak ni razinu formalnog obrazovanja koja se očekuje od čovjeka koji treba voditi ovu uspješnu tvrtku. Inženjer prometa koji nije odradio zadnju godinu fakulteta možda i nije najbolji izbor, alternativa je postojala. Ipak, stara Uprava je dobila nogu, a tko zna što će donijeti nova.


Možda je Topolovac u svojih sedam godina dostavljanja pekarskih proizvoda naučio neku vještinu koja ga čini idealnim kandidatom za taj posao, ali javnost je skeptična. Posebno treba istaknuti da je njegov prethodnik Piskač s punih 70 godina doveo tvrtku do urednog poslovanja, a u mirovinu još nije htio. Što je Piskač napravio od Narodnih novina najbolje govori da je njihova nova poslovna zgrada tvrtke vrijedna 150 milijuna kuna sagrađena isključivo od dobiti koju je napravila tvrtka. Zašto onda popravljati nešto što se nije pokvarilo?

Pokušali smo stupiti u kontakt s Piskačem, ali je uskoro bivši predsjednik Uprave odlučio da više neće davati izjave za medije. Ipak, kako smo uspjeli doznati od izvora bliskih Narodnim novinama, Piskač je izuzetno razočaran u ovakvu odluku Vlade. Koga za sve ovo kriviti? Logičan krivac svakako je prvi čovjek Vlade – Zoran Milanović.

Milanović nije imao pravo glasa

Kad je Milanoviić sastavljao Vladu, morao je itekako udovoljiti svojem koalicijskom partneru HNS-u. Kao posljedica toga, HNS je dobio ministarske fotelje na nekima od najutjecajnijih ministarstava u državi. Dovoljno je samo da je Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo gospodarstva u rukama HNS-a. Koliko su ti ministri iz redova HNS-a to zaslužili, u najmanju ruku je raspravno.

Zašto bi nas onda čudilo da se stranačkim podobnicima sređuju vodeća mjesta na čelu državnih tvrtki kad je i vrh stranke tako došao do svog položaja? Očito se u Hrvatskoj neke stvari nikad ne mijenjaju. Nije bitan rad nego rod, nije bitna škola kad si član vladajuće stranke!
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.