Foto: Marko Todorov / CROPIX

OVO MORATE VIDJETI! Zastrašujući podaci o Plenkovićevoj vladi: Pa što oni to rade?

Autor: Iva Međugorac

Da je premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima, imidž neovisno o sadržaju kojega nude od iznimnog značaja svjedoči vojska stručnjaka za odnose s javnošću koji su zaposleni po ministarstvima. ”U ministarstvima Vlade RH radi ukupno 107 osoba zaduženih za poslove odnosa s javnošću, i to bez vanjskih PR agencija”, objasnio je Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja. Iz odgovora kojega je Mostovac zaprimio proizlazi da u Ministarstvu financija poslove odnosa s javnošću obavljaju četiri osobe, u Ministarstvu pravosuđa na ovom su radnom mjestu četiri osobe zaposlene na određeno, a tri na neodređeno vrijeme, sve skupa govorimo dakle o sedam ljudi. U Ministarstvu zaštite okoliša poslove odnosa s javnošću obavlja dvoje ljudi, a u Ministarstvu kulture na toj je poziciji samo jedan čovjek isto kao i u Ministarstvu zdravstva. U Ministarstvu vanjskih poslova četiri su osobe zadužene za odnose s javnošću, a u Ministarstvu turizma na toj je poziciji jedna osoba. U Ministarstvu rada s javnošću se odnosi dvoje ljudi, dok u Ministarstvu obrane na tom polju radi sedam ljudi.

U Ministarstvu graditeljstva pet osoba zaduženo je za odnose s javnošću, a u Ministarstvu branitelja pak jedna osoba. Tri osobe na ovim su pozicijama u Ministarstvu poljoprivrede, a jednako tako i u Ministarstvu državne imovine. U Ministarstvu znanosti ovaj posao obavlja dvoje ljudi, a u Ministarstvu za demografiju jedna osoba.

Čak osam osoba sjedi u Odnosima s javnošću Ministarstva prometa, četiri osobe obavljaju taj posao u Ministarstvu gospodarstva, u Ministarstvu regionalnih razvoja odnose s javnošću obavlja jedna osoba, u Ministarstvu unutarnjih poslova situacija je specifična pa tako ove poslove ukupno obavlja 47 osoba, no govorimo i o pozicijama po različitim policijskim upravama. U Ministarstvu uprave za odnose s javnošću zadužene su tri osobe.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.