screenshot

OVO MORATE PROČITATI! Peternel ‘odbrusio’ Jakovini!Tema je vrlo zanimljiva

Autor: Iva Međugorac

Nakon što je u nedjelju u Basovici, nedaleko od Trsta predsjednik Europskog parlamenta Tajani povodom Dana sjećanja na stradale u fojbama poručio: ‘Živio Trst, živjela talijansta Istra, živjela talijanska Dalmacija’, dio hrvatske javnosti digao se na noge, no evidentno je kako su predstavnici hrvatske politike preko tog sramotnog istupa prešli.

Ipak, da je tema još uvijek atraktivna svjedoče i prepirke koje po tome pitanju ne jenjavaju na društvenoj sceni. Gostujući na N1 televiziji te se teme dotakao i povjesničar Tvrtko Jakovina.

“Kad je promijenjeno ime Trgu maršala Tita, onda ste u Milanu imali sastanak ekstremne talijanske desnice koja je raspravljala o tome sugeriraju li ti signali da se može razmišljati i o puno radikalnijim potezima nego što su do tog trenutka bili”, rekao je Jakovina kojemu je na Facebooku replicirao Igor Peternel.

”Krenulo je. Tvrtko Jakovina u TV intervjuu objašnjava da je dan nakon promjene imena Trga maršala Tita u Milanu održan sastanak talijanske desnice koja je razmatrala nove okolnosti i metode vezane uz ključan odlazak Titove table.
Dakle sada je posve jasno da smo sami krivi za jučerašnji incident i moramo hitno vratiti Titov trg i pojačati partizansku društvenu klimu zelimo li sačuvati Istru i Dalmaciju.
Bez Tita će to biti nemoguce!”, objavio je Igor Peternel na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.