Ivica Galovic/PIXSELL

Ovo moramo hitno učiniti! Peternel se obrušio na Kuščevića i Plenkovića

Autor: dnevno.hr

Potpredsjednik HHO-a Igor Peternel na svojem se Facebook profilu osvrnuo na Kuščevićevo prebrojavanje potpisa za dvije referendumske inicijative. Njegov osvrt na ovu temu prenosimo u potpunosti:

“Ne ulazeći u to ima li ili nema dovoljno ispravnih potpisa treba istaknuti nekoliko neospornih činjenica:

a) službena vlast se unaprijed izjasnila protiv referendumskih inicijativa koje smatra budućom prijetnjom za svoj monopol na izbornom tržištu
b) tako politički svrstana vlast prihvatila se analize valjanosti potpisa
c) ovo je prvi slučaj od neovisnosti da se analiza potpisa tražila
d) postupak analize propisao je ministar koji nije dozvolio promatranje procedure neovisnim promatračima civilnog drustva (Transparency), a sto je uobičajena demokratska praksa uljuđenih sustava
e) analizu je proveo APIS, državna tvrtka koju su upravo iz HDZa prije dvije godine javno optužili da im je nekoliko mandata otuđeno krivim zbrajanjem glasova. Dakle od nas se traži da vjerujemo firmi kojoj ni oni sami nedavno nisu vjerovali!

a+b+c+d+e= CIRKUS DEMOKRACIJA!
Izborni zakon hitno treba mijenjati!!!
P.S. HNS i njihove kaznene prijave nisam htio spominjati jer bi bilo previše bizarno !”

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.