Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

OVO JE SAMO JEDNA OD BANDIĆEVIH DONACIJA: 2700 eura Parohiji Uspenija Presvete Bogorodice iz Dervente

Autor:

U zemlji apsurda sve je moguće pa se tako zapravo niti ne treba čuditi tome što je proračunska zaliha namjenskih sredstava koja je namjenjena otklanjanju posljedice elementarnih nepogoda u zagrebačkom proračunu godinama trošena nenamjenski. Gradonačelnik Milan Bandić i njegova svita bili su po svemu sudeći široke ruke pa se namjneski novac trošio nenamjenski na donacije brojnih ne samo hrvatskim, već i bosanskohercegovačkim županijama.

Danas bi se nakon zagrebačkog potresa tome možda mogli čuditi propitkujući legitimitet šefa metropole, no, vidi vraga taj problem nije od jučer, niti je ta problematika nešto na što nismo upozoravani, štoviše da se namjenski novac iz gradske blagajne neracionalno rasipa 2018.godine gradske je čelnike upozorila Državna revizija. Godinu dana kasnije novac je ostao nepotrošen, a na zadnjem rebalansku proračuna preusmjeren je na plaćanje tekućih izdataka. Iz Zaključka o korištenju sredstava proračunske zalihe može se iščitati koješta pa se tako iščitava zahtjev Župe Krista Kralja iz Doboja u susjednoj BiH koja se Bandiću obratila za pomoć u obnovi župne crkve i župnog ureda. Zahtjev je odobren, a dobročinitelj Bandić za obnovu crkve isplaćuje potporu od 6727 eura, iste godine pomaže i Župu Presvetog srca Isusova također u Doboju, te financijski podupire uređenje kapelice posvećene Rođenju BDM. Bandić u to doba odobrava i OVO JE za nabavu poslovnog terenskog vozila.

I sve to s pozicije gradonačelnika koji svoje sugrađane proziva zbog neodržavanja imovine spočitavajući im odgovornost za devastaciju njihove imovine uslijed potresa.

PREPUCAVANJE OKO OBNOVE ZAGREBA! Bandić: ‘Meni se nigdje ne žuri’ Štromar: ‘Ovim ljudima se jako žuri’
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.