Public domain pictures

OVO JE JEDINI DAN KAD ME SRAM ŠTO SAM SRBIN: ‘Prvo sam Vukovarac, pa onda pravoslavac’

Autor: T. Budak

"Ljudi, kad tad saznat će se ko je u Beogradu naredio da se grad sruši, postoji mogućnost da to čak nije Milošević već neko od generala JNA. Kad tad saznat će se a Srbija će morati uložiti bar neka sredstva ili platiti porodicama stradalih", piše vukovarski Srbin.

Facebook status izvjesnog Marka koji se širi društvenim mrežama, jedan je od onih koje vrijedi objaviti. Ako ni zbog čega drugog, onda zato jer je napisan od strane Srbina, jednog od rijetkih koji ne misli da je Vukovar na današnji dan oslobođen, već je pao:

“Ovo je jedini dan kada me je sramota što sam Srbin. Moj rodni grad je srušen a Srbija ravnodušna čak i prema nama Srbima dinara nije uložila. Makar da je otvorila neku fabriku u Borovu Selu ako već ne u Vukovaru. Tolika ravnodušnost da nam nije mogla obnoviti ni saborni hram u centru grada. Ljudi, kad tad saznaće se ko je u Beogradu naredio da se grad sruši, postoji mogućnost da to čak nije Milošević već neko od generala JNA. Kad tad saznaće se a Srbija će morati uložiti bar neka sredstva ili platiti porodicama stradalih, a tromjesečnim bombardovanjem stradalo je i mnogo Srba. Mučna je bila 1991. i pitao sam se kome je Srbija pomagala u tom ratu ako su u Hrvatskoj srušena bas sva mesta gde ima puno Srba. Nama Srbima sigurno nije pomogla ni malo. Prvo sam Vukovarčanin pa onda Pravoslavac , Srbin ili šta već, Vukovar je uvjek prvi u mom srcu, tako je uvek bilo i ostaće jer živim u svom gradu”. MARKO

Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.