Ovo je dokaz da je Radmana instalirao Josipović! SDP treba pokrenuti smjenu rigidnog, nesposobnog boljševika

Autor: Iva Međugorac

HDZ se protivi otkazima na javnoj televiziji i u skladu s time traže od SDP-a da preispita Gorana Radmana.

HDZ-ova saborska zastupnica i predsjednica stranačkog Odbora za medije Sunčica Glavak javnosti se obratila priopćenjem, osvrćući se pri tome na otkaze dvjema djelatnicama javne televizije – Hloverki Novak Srzić i Elizabeti Gojan.

– Zaprepašteni smo odlukom glavnog ravnatelja Hrvatske radio-televizije Gorana Radmana da pokrene postupak otkazivanja ugovora o radu dugogodišnjim novinarkama i urednicama HTV-a Hloverki Novak Srzić i Elizabeti Gojan samo zato što su izrekle svoje profesionalno stajalište o praćenju inauguracije Predsjednice Republike Hrvatske. Ali, još smo zaprepašteniji činjenicom da se Klub SDP-a u jučerašnjoj raspravi u Hrvatskom saboru izbjegao očitovati o dotičnom skandalu te time i osuditi Radmanov potez kojim je socijalistički relikt verbalnog delikta na velika vrata vraćen na hrvatsku medijsku scenu. I članovi aktualne vlade, znakovito, „mudro” šute na novi Radmanov udar na slobodu javne riječi, slobodu mišljenja i izražavanja misli. Način na koji je gospođa Gojan vodila emisiju o inauguraciji – želimo jasno istaknuti – apsolutno nam je neprihvatljiv, ali ni na kraj pameti nam nije bilo tražiti njezin otkaz, pogotovo ne zato jer se „usudila” javno braniti svoj voditeljsko-urednički pristup. Isto tako, nedopustivo je sankcionirati gospođu Novak Srzić samo zato jer je javno iznijela profesionalni sud o načinu vođenja te emisije- stoji u priopćenju u kojem dodaju da su ovi događaji potvrda njihovih riječi da je bivši predsjednik Ivo Josipović instalirao Radmana na Prisavlje.
– Da osoba koju je 80-ih godina prošlog stoljeća Centralni komitet Saveza komunista Hrvatske postavio na funkciju generalnog direktora TV Zagreb (a zadnji joj je „posao” prije toga bilo preuzimanje štafete u ime druga Tita) ne može u 21. stoljeću obnašati dužnost glavnog ravnatelja HRT-a te da neće znati ili neće htjeti ispuniti demokratske i profesionalne standarde medijske kuće koja bi po zakonu trebala biti javni servis svih hrvatskih građana, a ne partijski bilten.
Iz niza njegovih poteza razvidno je da Radman ne crpi inspiraciju samo iz 80-ih godina prošlog stoljeća, kako se i sam znao pohvaliti, nego i iz 70-ih – iz TV Zagreb nakon sloma Hrvatskog proljeća. Na Prisavlju su zavladali strah, cenzura i autocenzura. Ako su dvije dugogodišnje ugledne urednice – od kojih je jedna samohrana majka dvoje djece, a druga pred mirovinom – izbačene na ulicu zbog verbalnog delikta, onda nitko više nije zaštićen.
Što još možemo očekivati? Hapšenja?!? Kad je instaliran na Prisavlje, režimska je medijska mašinerija na sva zvona tvrdila da je Radman „sposoban, demokratičan i pošten”. Da nije sposoban, već je bilo jasno nakon tjedan dana, a o čemu i danas svjedoči sunovrat gledanosti/slušanosti i ugleda HRT-a. Da nije demokratičan, nego boljševik, jasno je nakon niza otkaza novinarima koji bespogovorno ne slijede njega i njegovu „avangardnu ulogu”, što je kulminiralo slučajevima gospođa Gojan i Novak Srzić. Da nije pošten, pokazao je još objavljivanjem lažne imovinske kartice, a svakako i „posebnim tretmanom” koji uživa Željko Rogošić. Zbog izražavanja misli Radman dijeli otkaze, a zbog falsificiranja životopisa svog kuma postavlja na lukrativnu funkciju. I o svakovrsnim će ugovorima sa ZAMP-om kad-tad pravna država reći svoje. Nije nikakva tajna da je tog i takvog Radmana instalirao (i ishodio mu faraonske ovlasti) bivši predsjednik RH kako bi si jednoumnim HRT-om pokušao osigurati drugi mandat. Za Josipovića je kasno, ali Klubu SDP-a javno postavljamo pitanje zašto se jedini u Hrvatskom saboru nije očitovao o najnovijem prisavskom skandalu, osudio povratak verbalnog delikta te zatražio da Radman odustane od otkaza novinarkama Gojan i Novak Srzić. Nisu li sada i oni u dogovoru s Radmanom – kako bi im u predizbornoj kampanji osigurao monolitnu poslušnost HRT-a?! Upravo očitovanjem o slučaju Gojan i Novak Srzić mogli bi otkloniti tu, na žalost, realnu pretpostavku. Pozivamo SDP, njegove i zastupnike i članove Vlade, da prestanu voditi računa jedino o svom ostanku na vlasti. To je ionako nemoguće. Pozivamo ih da do kraja mandata isprave svoje greške, radi države i njih samih. To je važno i zbog njihove budućnosti. A za početak nema boljeg načina od toga da sami pokrenu smjenu Gorana Radmana, rigidnog boljševika posvjedočene nesposobnosti i nepoštenosti, te na HRT dovedu uistinu sposobnog, moralno vjerodostojnog i demokratičnog ravnatelja.
Time bi, ponavljamo, otklonili sumnju da Radman sve ovo radi u dogovoru upravo s njima- zaključila je Glavak.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.