foto: mup/puz

OVO JE DIO NOVOG ZAKONA!? Zbog nedovoljnog broja policajaca, poduzet će ove mjere!

Autor:

Vlada je na svojoj sjednici u četvrtak prihvatila prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji te ga uputila u saborsku proceduru, piše Glas Slavonije.

Prema njihovom navođenju, ministar Davor Božinović objasnio je neke novosti, jedna od zanimljivijih jest ta da ovaj prijedlog omogućuje i prijam osoba sa završenom trogodišnjom školom u policiju, što dosad nije bilo moguće.

Također, važno je spomenuti i naknadu za stanovanje koju bi imali policijski službenici raspoređeni u mjesto rada udaljeno više od 100 kilometara od njihova prebivališta, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje te ne primaju naknadu troškova međumjesnog prijevoza. Također, ovo pravo ostvarivali bi i policijski službenici kojima je mjesto rada na otoku, a mjesto prebivališta na kopnu, ili drugom otoku, ili obratno, bez obzira na udaljenost.

“Ljudi ionako nedostaje na svim poslovima, posebice u policiji, gdje su malo i loše plaćeni i normalno da treba biti u tom dijelu malo fleksibilniji. Bilo bi najbolje da se vrate dva razreda srednje policijske škole. Njima je onda struka policajac, a ovdje dobiješ prekvalifikanta koji se naljuti, ili nešto napravi i ode, i bude vodoinstalater” istaknuo je  Edin Sarajlić, tajnik Sindikata policije Hrvatske.

Autor:
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.