Foto: MORH/ilustracija

‘OVAKVI INCIDENTI ŠIRE MRŽNJU I NETRPELJIVOST!’ Ministar Banožić oštro osudio oštećenje murala hrvatskog vojnika!

Autor: Daniel Radman

Ministar obrane Mario Banožić oštro je osudio devasticiju murala posvećenog hrvatskom vojniku Josipu Briškom koji je tragično stradao u Afganistanu.

“U ime Ministarstva obrane i svoje osobno ime najoštrije osuđujem svaki oblik devastacije, posebice posljednjeg slučaja uništavanja murala na vinkovačkom groblju posvećenog skupniku Josipu Briškom, hrabrom hrvatskom vojniku poginulom u Afganistanu.

Ovakav čin popraćen ispisivanjem imena talibanskog ministra traženog zbog više terorističkih napada apsolutno je neprihvatljiv i neprimjeren kako za Grad Vinkovce tako i za cijelu Hrvatsku. Ovakvi incidenti šire mržnju i netrpeljivost i ne smiju se ignorirati. Ovim putem izražavam žaljenje cijeloj obitelji Briški. Uz pomoć svih nadležnih institucija poduzimaju se sve potrebne mjere i postupci kako bi se utvrdio počinitelj i mural što prije sanirao”, napisao je ministar.

Napisano ime čovjeka koji je naredio teroristički napad

Podsjetimo, nepoznati počinitelj na mural posvećen Josipu Briškom napisao je ”Sirajuddin Haqqan”, ime talibanskog ministra traženog zbog više terorističkih napada, uključujući i za onaj u kojem je prije dvije godine poginuo Briški.

Josip Briški bio je pripadnik hrvatskog kontingenta u NATO misiji u Afganistanu. Preminuo je od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.