05.05.2017., Zagreb - Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarovic odrzala je razgovore o aktualnoj politickoj situaciji s celnicima politickih stranaka i ostalim zastupnicima Hrvatskog sabora. Robert Jankovic i Furio Radin. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

OVAKO ŽESTOKO BLAĆENJE JOŠ NISMO ČULI: Radin izvrijeđao Kolakušića

Autor: dnevno.hr

Uspjeh Mislava Kolakušića na europskim izborima zagolicao je političku javnost, a svoj stav na tu temu izrekao je i saborski zastupnik Furio Radin u razgovoru za Večernji list.

”Svaka vlada, neka više, neka manje, imala je problem korupcije, a i politika kao takva percipirana je a priori kao amoralna, tako da onaj tko je u određenom trenutku na vlasti snosi najveći teret. Gospodin Kolakušić, kojeg osobno ne poznajem, izraz je općeg nezadovoljstva, iako mislim da bi ljudi morali vidjeti da su njegove ‘psihodelične’ izjave već na izborni dan, a i kasnije, nešto što je, da budem blag, krajnje ekstravagantno za jednog političara. Ja bih se nakon takvih izjava jako zamislio”, komentirao je Radin, a na pitanje krije li se dio krivnje za Kolakušićev uzlet i u premijerovoj mlakoj reakciji na afere njegovih ministara, ili pak u pritiscima na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, zastupnik talijanske nacionalne manjine nudi zanimljiv odgovor.

”Povjerenstvo bi trebalo djelovati slobodno i autonomno i biti objektivno. Sve ostalo je demagogija i hrana za medije. Građani imaju pravo na obračun s korupcijom na centralnoj i lokalnoj razini. Šteta koju proizvodi korupcija u svakodnevnom životu strašna je i badava onda rast BDP-a od tri ili četiri posto. To je apel koji upućujem svima, prije svega HDZ-u i SDP-u”, konstatira Radin.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.