Screenshot

OVA SE OBITELJ ODRIČE DOMOVINE I ODLAZI: ‘Tužit ćemo prokletu Hrvatsku za 28 godina ponižavanja, potkradanja i oduzimanja dostojanstva’

Autor: Snježana Vučković

Redakciji našeg portala javio se Alen Galić koji kaže kako će zbog niza nepravdi koje mu je nanijela hrvatska država – zauvijek s obitelji napustiti domovinu.

I ne samo to, zbog nekih životnih situacija kojima su “kumovale” naše institucije, Galić će tužbom tražiti obeštećenje:

Teta u vrtiću rekla im da im dijete ima autizam

“Moja supruga i ja vjenčali smo se 18. 6. 2011. godine, sina G. dobili smo 12. 11. 2011., a sina D. 11. 5. 2014. godine…

G. je dijete koje svaki čovjek na Zemlji mora upoznati. Pun je ljubavi i razumijevanja, a iz njega zrači samo pozitiva. D. je isto takav, samo malo življi. U dječjem vrtiću u Novom Jelkovcu doživjeli smo toliko neugodnosti i toliko razočaranja, da smo se zakleli da u prokletoj zemlji Hrvatskoj ostajemo još ovu godinu, a onda ćemo se odseliti u Austriju. Zatražit ćemo njihovo državljanstvo, a Hrvatske ćemo se odreći i nakon toga ćemo je tužiti za svih 28 godina ponižavanja, potkradanja, i oduzimanja dostajanstva koje nam jamči UN…”, otpočeo je svoju priču Alen Galić.

“Dakle, negdje u studenome 2014. godine, nazvala me supruga koja je tek rodila D.-a i rekla kako joj je teta iz vrtića rekla da ‘G. ima autizam’. Noge su nam se odsjekle, posebno meni koji je tada bio na privremenom radu u Njemačkoj. Obišli smo sve nesretne institucije u Hrvatskoj. Logopedi, psiholozi, Suvag… Nitko nije dijagnosticirao ništa konkretno i nitko točno nije mogao reći u čemu je problem. Zaključeno je kako se ‘sumnja na poteškoće u razumijevanju’, no sve je ostalo na sumnji. Nakon godine dana, u istom tom vrtiću G. je pao i slomio ruku. Pukla mu je kost iznad lakta… Bio sam na poslu kao i supruga kada su nas nazvali iz vrtića i rekli da je G. pao i  ‘malo se udario u rukicu’. Trebalo mi je malo više od sat i pol da stignem tamo jer sam morao čekati smjenu. Kada sam došao, moj je sin ležao u bolovima, a kost ruke zamalo je probila kožu. Nevjerojatno je da nitko nije primijetio da je ruka pukla i da treba pozvati hitnu. Napominjem da još nije dobio asistenta”, opisao je neke od dramatičnih situacija naš sugovornik.

Ministarstvo stalo u obranu vrtića




Tvrdi kako u toj dječjoj ustanovi ni s drugim sinom D.-om nije sve išlo glatko:

“I s njim sam imao problem. Rekli su mi da je asocijalan i da se ne želi igrati s drugom djecom. Nažalost, uvjerio sam se u suprotno. D.-a, koji mi se već prije žalio da ga tuku, tete nisu uključivale u aktivnosti. Zato sam jednog dana stao kraj trafostanice i neko vrijeme promatrao što se događa. Srce mi se slomilo kad sam ga vidio kako odbačeno luta od grupe do grupe djece koja su ga redom odbacivala, a sve su to promatrale tete koje nisu reagirale. Odlučio sam resornom ministarstvu prijaviti problem, no umjesto da  sankcioniraju tete, ja sam završio na socijalnom jer je vrtić sastavio prijavu da sam prema tetama ‘bio agresivan’, a to je notorna laž. Ipak, Ministarstvo obrazovanja ‘presudilo je u korist vrtića”, zaključuje razočarani Galić i dodaje kako “Hrvatska nije zaslužila rođenje niti jednog djeteta te da je priča o demografiji i brizi za obitelj jedna velika laž:

Supruga na psihijatriji zbog mobinga na poslu




“Odlučili smo se na odlazak jer supruga i ja ne možemo više gledati te lažljive političarske face. Ni nacrtane… Supruga je i na vlastitoj koži osjetila nepravdu koje joj je nanijelo naše društvo… Ona je nakon tri godine mobinga na poslu završila na psihijatriji. Toliko borbe, suza, znoja, nepravde, prevare, pa tko bi to trpio? Plenković govori o budućnosti – pa kakvoj budućnosti? Mi živimo u prošlosti već 28 godina i svatko radi kako hoće i što hoće! Stoga smo odlučili potražiti neku drugu, bolju i pravedniju državu, a ovu ćemo tužiti”, završio je naš sugovornik.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DNEVNO (@dnevno.hr) on

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.