Davor Visnjic/PIXSELL

Otvara se ‘Crna knjiga’ u kojoj će se evidentirati svi slučajevi neprimjerenog trošenja javnog novca!

Autor: Hina

"Hrvatska zaslužuje bolju javnu vlast nego što je trenutno ima. Crna knjiga rasipanja javnog novca bit će alat kojim će građani moći direktno utjecati na to da se ona popravi", kaže predsjednik Udruge Lipa Davor Huić

Udruga poreznih obveznika Lipa izvijestila je u četvrtak kako je uspješno prikupila sredstva za projekt “Crna knjiga trošenja javnog novca”, kojim će evidentirati i dokumentirati slučajeve netransparentnog i neefikasnog trošenja novca poreznih obveznika.

Tijekom donatorske kampanje koja je pokrenuta 7. prosinca i trajala je 21 dan, donirano je 15.137 američkih dolara preko crowdfunding platforme Indiegogo te dodatnih 34.467 kuna na žiro račun udruge što je ukupno više od 20.500 američkih dolara. U kampanji je, navodi se u priopćenju udruge, sudjelovalo više od 500 donatora iz 22 države. Početak provedbe projekta očekuje se u prvom kvartalu 2018. godine, a nakon godinu dana prikupljeni i obrađeni podaci bit će objavljeni u obliku “Crne knjige”.

Lipa poziva građane da sudjeluju u kreiranju Crne knjige te da slučajeve rasipanja javnog novca iz svoje okoline dojave na e-mail udruge [email protected].

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.