foto: konzum.hr

Otkrivamo veliku Konzumovu prevaru! Jeste li i vi nasjeli? Nećete vjerovati kako su obmanuli tisuće kupaca

Autor: Ines Brežnjak

Trgovački lanac Konzum ponovno je razbjesnio kupce. Ovaj put zbog kofera za koje kupci već mjesecima neumorno skupljaju naljepnice. Naime, za svakih potrošenih 50 kuna u Konzumu ćete dobiti naljepnicu, a uz dovoljan broj naljepnica, kupci mogu po povoljnijoj cijeni kupiti kofere jednog vrhunskog brenda.

Nije ovo prvi put da u ovom trgovačkom lancu postoje takve akcije, no ovaj je put problem u tome što – kofera nema. Nekolicina naših čitatelja dojavila nam je kako, iako akcija traje do 31. srpnja, kofera na zalihama u većini trgovina u Zagrebu nema, a kupci su s punim pravom ogorčeni i bijesni na ovu vrlo ružnu situaciju.

Upit o tome poslali smo na adresu Konzuma, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor. Odgovor nam je stigao iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, koju smo zamolili za komentar.

“Nažalost, trgovci se postavljaju na takav način da koji put obmanjuju potrošače reklamama i obećanjima koja ne ispunjavaju, znajući da im se najčešće ništa neće dogoditi. Inspektora ima malo i  imaju druge zadatke pa im to i prolazi. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, nezadovoljan potrošač najprije mora uputiti prigovor trgovcu, koji mu mora odgovoriti u roku od 15 dana, pa se tek onda smije obratiti državnim inspektorima ako je nezadovoljan. Do tada, u konkretnom slučaju, akcija će vjerojatno završiti”, rekli su nam iz HUZP-a pa nadodali:

“U prijedlozima izmjene zakona tražili smo da se dopusti da se može direktno napraviti prijava državnim inspektorima, ali, nažalost, taj prijedlog Ministarstvo gospodarstva nije prihvatilo jer pogoduju trgovcima”.

Po svemu sudeći, kupci su uzalud skupljali naljepnice, jer ako kofera već sada nema na zalihama, teško da će se odjednom stvoriti dovoljna količina za sve zainteresirane.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.