Daniel Kasap/PIXSELL

OTKRIVAMO: Sarnavka i Ljubica Matijević Vrsaljko pod nadzorom zbog financijskih malverzacija i sumnjivog poslovanja

Autor:

Upućeni tvrde, da je već završena porezna obrada s utvrđenim nepravilnostima nad Sarnavkinom desnom rukom, točnije pravnom savjetnicom Ljubicom Matijević Vrsaljko zbog zaprimanja novca bez izdavanja računa.

Glasna zaštitnica ženskih prava Sanja Sarnavka iz Udruge B.a.B.e nedavno je u medijima prokomentirala napad na Ružicu Ćavar na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Kako je kazala, prava gospođe Ćavar neće zaštititi, o napadu se neće očitovati niti će stati u zaštitu spomenute gospođe, inače umirovljenice. “Nije ona nemoćna bakica, nego vrlo agilna žena koja neumorno radi. Ona je sve samo ne nemoćna starica”, kazala je Sarnavka. No, ne bi li to što je gospođa Ćavar umirovljenica koja neumorno radi pozitivna osobina, i je li uopće važno čime se bavi? Ako je na nju nasrnuo nasilni muškarac, što je evidentno, zar je bitno kakva ideologija iza nje stoji? Je li to kriterij po kojem glasne zaštitnice ženskih prava ustaju na noge? Može li se iz ovoga poteza Sanje Sarnavke zaključiti da su B.a.B.e. tek gospođe koje na račun teških životnih priča žive život na visokoj peti? Teško se oteti dojmu rekaciji niskog inteziteta, kada su u pitanju domaći mediji, ali i udruge civilnog društva koje djeluju u Hrvatskoj, a koje su se pokazale i više nego upitnima u rekacijama na nasilje koje se zbilo na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Svojom licemjernom izjavom, komentirajući tragičan događaj Sarnavka je šokirala javnost. Izjava, ali i način na koji je interpretirana dodatno dobivaju na težini kada se uzme u obzir činjenica, da ista sa svojom udrugom, ali i udrugama sličnog tipa iz proračuna uživa oko tri milijuna kuna na godišnjoj razini.

Ne treba zato čuditi da je Porezna uprava Republike Hrvatske još 2013. godine pokrenula opsežnu akciju u kojoj je pročešljala sve udruge zbog mogućih financijskih malverzacija i sumnjivog poslovanja. Kako neslužbeno doznajemo, poreznim nadzorom obuhvaćena je i udruga B.a.B.e. na čelu sa Sarnavkom, a ima oznaku pod br. UPI-471-02/13-02/25 i nosi nadnevak iz mjeseca studenog 2013. godine. Upućeni tvrde, da je već završena porezna obrada s utvrđenim nepravilnostima nad Sarnavkinom desnom rukom, točnije pravnom savjetnicom Ljubicom Matijević Vrsaljko zbog zaprimanja novca bez izdavanja računa. Ovu priču valja okončati, jednim i više nego zanimljivim podatkom. Naime, usprkos politikama i Vladama, koje su se u Lijepoj našoj izmjenjivalo kroz proteklo desetljeće, Sarnavka bez obzira na njih, sjedi u Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija u Saboru RH.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.