OTKRIVAMO KAKO NAS VARAJU: Ipsos puls i Promocija Plus lažnim anketama uz pomoć medija godinama dovode na vlast kriminalce koji bezočno pljačkaju narod!

Autor: I.L.Vrkić

130 glasova ili 50 posto rejtinga popularnosti Josipovića, prema ove dvije agencije, u odnosu na 960 anketiranih je zapravo stvarnih 12,5 posto, koliko je Josipović dobio i u najnovijoj anketi GLAS NARODA koju smo jučer objavili. I to je njegov pravi i stvarni rejting popularnosti, a sve drugo je prijevara.

Već godinama dvije monopolističke agencije za istraživanje javnog mijenja manipuliraju hrvatskom javnošću zahvaljujući neprofesionalizmu kako u novinskim redakcijama tako i u elektroničkim i tiskovnim medijima. A ti isti mediji su po zakonu dužni trajno, istinito, nepristrano i pravodobno informirati javnost.

Sinoć je RTL ekskluzivno objavio anketu rejtinga predsjedničkih kandidata koja kao i uvijek prikazuje predsjednika Josipovića najpopularnijim političarom, a znam iz istraživanja GLASA NARODA da je on zapravo najomraženiji. Već skoro godinu dana GLAS NARODA istražuje rejtinge, kako stranaka tako i pojedinaca u kojima predsjednik Josipović nijednom nije prešao prag od 20 posto, pa se postavlja pitanje o čemu se zapravo radi i od kuda tolika razlika između rezultata koje daje Ipsos puls i Promocija Plus i onoga što je realnost.

Zapravo sve je vrlo jednostavno. Dakle, u kolovozu su po anketi Ipsos pulsa Ivo Josipović i Kolinda G. Kitarović imali ukupno 104 posto glasova. Objašnjenje kako Josipović može na tri kandidata i dva ispitanika dobiti 66,6 posto glasova je slijedeće:

Dakle u njihovim anketama postoje tri kandidata – Josipović, Kolinda i Kujundžić, a dva ispitanika, osobu A i osobu B. Osoba A podrži Josipovića, a osoba B podrži Josipovića i Kolindu.

Znači, dva su ispitanika (A i B) podržala Josipovića, a jedan ispitanik je podržao Kolindu Grabar Kitarović (B). Matematički prevedeno u postocima, kada 100 posto dijelite na tri dijela, dva dijela pripadaju Josipoviću ili 66,6 posto, a jedan dio Kolindi, odnosno 33,3 posto!

Po ovom izračunu Josipović može imati rejting popularnosti od 66,6 posto ako ga podrži samo jedan ispitanik, a drugi ga podrži zajedno s protukandidatom Kolindom G. Kitarović!!

Ovakav izračun su imali samo Tito, Staljin, Mao, Putin, Dodik, predsjednik Sjeverne Koreje i drugi komunistički vlastodršci.
Sada ćemo pojasniti kako Ivi Josipoviću Ipsos Puls omogućava da sa samo 130 glasova od 960 anketiranih ima konstantno rejting popularnosti preko 50 posto.

Postotak ispitanika, bolje rečeno, postotak raspoloženih ispitanika za razgovor, u pravilu se kreće oko 30 posto. Česti komentari građana zašto izbjegavaju ankete su – imam previše svojih problema, jeste li vi isti kao i oni lažljivci što nas godinama varaju, mi anketirani govorimo jedno, a na televiziji se objavljuje drugo, tko koga tu zaje**** i sl.

Tih 30 posto od 960 anketiranih po Ipsos pulsu je 288 osoba raspoloženih odgovarati na anketno pitanje. Ako se tome oduzme još 10 posto ispitanika koji će reći da se ne žele izjasniti, što je također odgovor, dolazi se do konačne brojke od 260 osoba koje će izabrati svog kandidata i odrediti mu rejting popularnosti.
Od tih 260 osoba Josipoviću je dovoljna podrška od 130 osoba da ima zagarantiran rejting od 50 posto popularnosti. Uz trik pitanje (slučaj A i B) podrške sa drugim kandidatima na ostalih 130 ispitanika dobiva dodatni bonus postotak koji mu može donijeti popularnost i do 70 posto koju je jedno vrijeme i imao.

Cijela mudrost Ipsos pulsovih anketa je pronaći tih 130 osoba koje će svoj glas dati Ivi Josipoviću i to evidentirati u svoj udbaški dnevnik. Tih 130 glasova može se skupiti u bilo kojoj frekventnijoj ulici u Zagrebu.

130 glasova ili 50 posto rejtinga popularnosti Josipovića, po Ipsos pulsu i Promociji Plus, u odnosu na 960 anketiranih je točno 12,5 posto, a otprilike toliko je dobio i u najnovijoj anketi GLAS NARODA koju smo jučer objavili.I to je Josipovićev pravi i stvarni rejting popularnosti. Sve drugo je prijevara kojoj pod hitno treba stati na kraj.

I za kraj još jedan detalj. Vidjeli smo na RTL-u kako udbaši brzo reagiraju nakon što je GLAS NARODA objavio anketu u kojoj Milan Kujundžić puše za vratom Josipoviću i Kolindi Grabar Kitarović. Po njihovoj anketi Milan Kujundžić prelazi prag od 10 posto (toliko ima i u anketi GLAS NARODA). RTL ekskluzivno objavljuje kako je Josipoviću i Kolindi pala popularnost, a Kujundžiću porasla i naizgled svi su zadovoljni, a ogromnu fiktivnu razliku rejtinga Josipovića i Kolinde G. Kitarović u odnosu na Milana Kujundžića nitko ne shvaća!

Sve glasove koje Promocija Plus na početku mjeseca da nekome kandidatu, Ipsos Puls mu, ako bude potrebno, u svojoj anketi na kraju mjeseca oduzme. Tako ove dvije anketne kuće sinkronizirano rade godinama varajući hrvatski narod.

Autor:I.L.Vrkić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.