fbpx

Otkrivamo: DORH istražuje ponašanje srpskih navijača u Vukovaru!

Autor: Z.S.

Hrvatski branitelj Damir Markuš Kutina, koji je svjedočio ponašanju srpskih navijača, potvrdio nam je da je po nalogu Osječkog županijskog državnog odvjetništva u policiji dao izjavu o incidentima u Borovu naselju.

DORH istražuje ponašanje srpskih navijača u Vukovaru! Kako je naš portal tijekom utakmica Europskog prvenstva za juniorke u više navrata upozoravao na njihovo nedolično ponašanje, izgleda kako je 'uspavano' Državno odvjetništvo ipak odlučilo provjeriti neke činjenice.

Hrvatski branitelj Damir Markuš Kutina, koji je svjedočio ponašanju srpskih navijača, potvrdio nam je da je po nalogu Osječkog županijskog državnog odvjetništva u policiji dao izjavu o incidentima u Borovu naselju.

– Naravno, odazvao sam se pozivu i dao izjavu nadajući se da će biti i odgovornih za sva ona zbivanja tijekom utakmica reprezentacije Srbije. Malo je čudno da traže izjave od nas koji ne šutimo o tome već prosvjedujemo na način kako je policija štitila prekršitelje zakona, srpske navijače. Radi se o tome da su urlajući ''Ovo je Srbija'' i pjevajući četničke pjesme poput ''Od Topole pa do Ravne gore'' i te kako povrijedili građane Hrvatske, hrvatske branitelje i samu Republiku Hrvatsku – rekao nam je Markuš.


Podsjetimo, srpski su navijači usred Vukovara uzvikivali neprimjerene parole, a bili su i oboružani raznoraznim obilježjima na koja su policija i DORH prema mišljenju mnogih trebali reagirati, kao što redovito promptno reagiraju na jednu ustašku kapu među 100.000 ljudi na proslavi Oluje u Čavoglavama.

Naš sugovornik situaciju u Vukovaru uspoređuje sa odvođenjem 300 navijača zagrebačkog Dinama tijekom utakmice sa Sheriffom, koji su zbog skandiranja Zdravku Mamiću otjerani sa stadiona te tri sata držani pod policijskom paskom.

– Ako je na utakmici Dinama bilo neželjenog skandiranja, kako kaže policija, kako to da se ne provodi isti zakon kad se vrijeđa Republika Hrvatska, već ih se još i štiti? Zašto taj dio dvorane u Borovo naselju nije kao u Zagrebu ispražnjen? Zašto nisu slikani i evidentirani kao prekršitelji? Zašto im se dozvoljava vrijeđanje Republike Hrvatske za koju su mnogi život dali? Dakle, čudno mi je da traže očevice toga svega, tih nekoliko utakmica, a policija ih i te kako dobro zna, jer su ih čitavo vrijeme 'debelo' čuvali. Gdje su bile policijske kamere? Što rade i zašto ne reagiraju policijski djelatnici na sve to, je li im je takva naredba?, pita se Markuš.

– Kao hrvatski branitelj Vukovara, tri puta ranjavan, izražavam ogorčenost na sve ovo, a pozivam sve ljude koji su svjedočili nemilim scenama da šalju mailove Županijskom odvjetništvu u Osijeku ili meni. Naročito onaj dio kad su u koloni prema Borovom naselju urlali ''Nož, žica, Srebrenica'', kada ih je isto ''pazila'' hrvatska policija – poziva Kutina. Ogorčeno odaje kako se u Borovo selo ne može ući i pokloniti kod spomenika mučki ubijenim specijalcima.

– Domaći se okupljaju i nerijetko leti kamenje i boce. Je li to normalno? Gdje je tamo policija, da li smiju tamo ući? Čudite se reakciji naročito hrvatskih navijača koji baš onda žele tamo ići, jer i taj dio je Hrvatska. Ili možda nije?

Do zaključenja članka nismo uspjeli dobiti potvrdu i iz DORH-a da se srpski navijači istražuju.
Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.